21: KİTAP YORUMU: Olimpos Kahramanları 2 - Neptün'ün Oğlu

Percy Jackson, Hazel Levesque, Frank ZhangNeptün'ün Oğlu

Yazar: Rick Riordan
Yayınevi : Doğan ve Egmont Yayıncılık

Denizler tanrısı Poseidon'un oğlu Percy Jackson, uzun bir uykudan uyanıyor ve aniden kendini yılan saçlı iki kadınla yüz yüze buluyor. Sorun şu ki, bu yaratıklar ölmek bilmiyor.
Ancak bu, Percy'nin sorunları arasında belki de en önemsizi. Çünkü Percy gizemli bir yaşlı kadın tarafından bir kampa götürülüyor. Melezlerle dolu bir kampa. Percy'nin hayatında ilk defa gördüğü bir kampa. Ne yazık ki Percy geçmişinden yalnızca tek bir kişiyi hatırlıyor: Annabeth.
Kesin olan bir şey var ki, Percy'nin daha yapacak çok işi var. İki yeni melez arkadaşı Hazel ve Frank'le birlikte, bugünedek hiç görmediği kadar ağır bir görevle karşı karşıya:
Yediler Kehaneti.
Bu yolda başarısız olurlarsa zarar görecek olan tek şey kamp değil ne yazık ki. Tehlikede olan, Percy'nin eski yaşamı,tüm sevdikleri, tanrılar ve elbette ki tüm dünya...

Sayfa Sayısı: 472
Baskı Yılı: 2015

KİTAP YORUMU


Cahil Okur’dan herkese merhabalar…

Olimpos Kahramanları serisinin ikinci kitabı olan Neptün’ün Oğlu ile karşınızdayım. Aynı zamanda Rick Riordan’ın okuduğum ikinci kitabı olan Neptün’ün Oğlu’nda kahramanlarımız maceralarına kaldığı yerden devam etmekte.

Bu macerada Jason Grace, Leo Valdez ve Piper McLean ile değil Percy Jackson, Hazel Levesque ve Frank Zhang ile birlikteyiz. 7’ler kehaneti giderek şekillenmeye başlıyor. Ancak serinin bu kitabının ilk kitaba göre daha az heyecanlı olduğunu belirtmek isterim.

İlk kitaptaki aksiyon ve olay kurgusunu ne yazık ki ikinci kitapta göremedik. Bunun eksi bir yan olmasına rağmen Frank Zhang karakterine karşı beslediğim sempati bunu fazla kafama takmamama sebep oldu diyebilirim. Percy Jackson ise (kendisi ile ilgili olan seriyi okumamış olsam da filmden dolayı tanıyorum kendisini) yine bildiğimiz gibi. Hazel karakteri ise sanki tam oturmamış gibi.

İkinci kitaptaki karakterleri ister istemez serinin ilk kitabındaki karakterler ile karşılaştırıyorsunuz Percy – Jason, Hazel-Piper, Frank-Leo karşılaştırmalarına ister istemez girmektesiniz. Genel olarak da birbirlerinin eşiti olarak görülmekte. Karakterlerin ağırlığı bakımından bir değerlendirme yapıldığında aynı seviyelerde olduklarını görmek mümkün.

Olay örgüsü açısından kitaba yaklaşıldığında tamda istediğim gibi değildi. Biraz daha girift bir yapı beklerken, sıranda bir iyi adam kötü adam çatışması ile karşı karşıya kaldım. Karşılaşılan zorluklara karşı kahramanların vermiş olduğu tepkiler biraz daha ayrıntılı bir şekilde verilebilirdi diye düşünmeden edemiyorsunuz. Bunu söylüyorum çünkü ilk kitaptaki ekibin yaptıkları okuyanlarca malumdur.

Sonuç olarak ikinci kitap benim için serinin üçüncü kitabı öncesi bir hazırlık gibi oldu. Sanırım Athena’nın İşareti’nde işler oldukça fazla karışacak. Kahramanlarımız bir araya gelip güzel işler başarır diye umut ediyorum.

SEÇTİĞİM SÖZLER


  • Hazel: Bir Roma hamamına girene kadar yaşamış sayılmazsın. (Sayfa 36)
  • Frank: Romalılar, Yunan geleneklerini alıp mükemmelleştirdiklerine inanırlar. (Sayfa 98-99)
  • Artık endişelenmesi gereken tek mesele gelecekti. Tabii, bir geleceği olacaksa. (Sayfa 274)
  • Ölüm: Ölümde adalet aramayın. (Sayfa 396)



SERİNİN DİĞER KİTAPLARI


Hiç yorum yok

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.