72: KİTAP YORUMU : Şimdi Biz Neyiz?


Pucca, Pucca Günlük, Şimdi biz neyiz, Dex, Roman, Edebiyat
Yazar: PuCCa
Baskı Tarihi: Şubat 2017
Sayfa Sayısı: 244
ISBN: 9786050940916
Yayınevi: DEX
Kitabın Türü: Roman, Edebiyat

KİTAP HAKKINDA


Pucca Günlük Devam Ediyor…

Blogger'ların atası,
Monçiçi bakışlı,
Zalim stalker,
Fake evliya pucca sunar!

Bir blog yazıp hayatı değişen, hatta o hayattan bir de film yapılan, geçmişinden kaçarken bile yine ona sığınan PuCCa, çok acı çekti, inanılmaz eğlendi, hep yanlış kişilere âşık oldu, çok çalıştı, bazen aç uyudu, böbreğini satmayı bile düşündü, gün geldi hayvanlar gibi para saçtı, inanılmaz güzel dedikodu yaptı, kaymak gibi işin içinden sıyrıldı, sürekli burnunu boka batırdı, çok gezdi, çok sarhoş oldu, tek gözü kör bir köpeği evlat edindi, hayal ettiği eve taşındı sonra pişman oldu, çok kınadı ve hepsini tek tek yaşadı.

Şimdi de, neredeyse hiç ama hiç tanımadığı ama bütün acılarını ezbere bildiği bir adamla evlenecek... Ve sonunda ilk kez mutlu sona ulaşacak... mı acaba?

“O kadar hızlı gidiyorduk ki, çarpacağım duvarı bile kaçırmışım.”

KİTAP YORUMU


Cahil Okur’dan herkese selamlar…

PuCCa’nın son eserini okuyalı 1 aydan fazla zaman olsa da yazmak bu zamana kısmetmiş. Bu aralar yazma konusunda pek iyi değilim. Daha önce de söylemiştim. Lafı uzatmadan hemen yorumlamaya geçiyorum.

İçerik Yorumu

PuCCa’yı daha önce okuyanlarınız varsa onun daha çok “Genç kızlar” diye hitap edeceğimiz gruba yönelik bir yazar olduğunu biliyorsunuzdur. Bu tespiti kendim yapmış olsam da kendim inanmadığımı da belirtmek isterim. (Yazar kendiyle çelişir.)

İçerik anlamında yine geride kalan 5 kitap gibi sizleri zaman zaman güldürecek, zaman zaman hüzünlendirecek konulara parmak basmış PuCCa. Bu özelliği aslında yazarın en beğendiğim kısmı. Beni en çok etkileyen kısımları yine annesiyle olan ilişkilerini anlattığı bölümlerdi.

Genel anlamda “Biz Şimdi Neyiz?” kitabını beğenmiş olsam da nedendir bilinmez geride kalan kitaplar kadar zevk almadığımı belirtmem lazım. Serinin geride kalan kitapları daha bir içtendi sanki en azından ben öyle hissettim diyebilirim.

Sonuç olarak her şeye rağmen benim adıma güzel bir okumaydı. Daha öncekieserlerini okumuşsanız bunu da okuyun derim kesinlikle.

İçerik Puanım 5 üzerinden 4,7

Yazım Dili Yorumu

PuCCa’nın yazım şeklini seviyorum. Sanki iki arkadaş dertleşiyor gibi yazıyor. Kendisi de edebi bir eser yazar gibi yazmadığını sadece günlük tuttuğunu söylüyor.

Yazım Dili Puanım: 5 üzerinden 4,6

Yapısal Yorum

Yine Dex Plus’dan çıktı PuCCa’nın  kitabı. Nedendir bilmem ama bence PuCCa ve DEX  iyi bir ekip olmuşlar. Klasikleşen kapak tasarımı korunmuş durumda. Genel anlamda da yapısal olarak herhangi bir sıkıntı gözüme çarpmadı açıkcası.

Yapısal Durum Puanım 5 üzerinden 4,7

SEÇTİĞİM SÖZLER


İnternet insanları aptallaştırıyor, basın insanları aptallaştırıyor, televizyon öyle... Bence senin aptallaşasın varmış, ottan boktan mal oluyorsun...  (Sayfa 135)

Ayrılırsak seninde yıldızlarında ağzına sıçarım  (Sayfa 146)


Aşk kötü birşey, aşk acıtıyor. Yaşarken haz aldığın ne varsa, bittiğinde götünden fitil fitil çıkıyor.  (Sayfa 178)

4 yorum:

  1. bir kitabını okudum ama küfürlü dili pek hoşuma gitmemişti. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :d "Küfür dilin cilasıdır" lafını severim. Aşırıya kaçmadıkça kitaplarda kullanılması beni rahatsız etmiyor lakin herkesin görüşü farklı :D Ben severim PuCCa'nın dilini. Tekrar deneyin derim gerçekten güzel bir eser.

      Sil
  2. İlk iki kitabin tadını sonrakiler bile vermemisti zaten, artık pek birsey beklemesem de sevdigim icin okuyorum Pucca'yı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef tam da dediğiniz gibi ilklerin taı yok sonrakilerde ama yine de okumaya değer

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.