Game Of Thrones 7. Sezon / 1. Bölüm İncelemesi

Dizi Yorumları, Game Of Thrones, Game Of Thrones 7 sezon 1. bölüm, Game Of Thrones Season 7, Game Of Thrones Yorum,
Cahil Okur’dan herkese selamlar…

Aylardır beklenilen zaman geldi… Game Of Thrones’un yeni sezonu başladı nihayet can dostlar.  Ne denli mutlu olduğumu, ne kadar sevindiğimi anlatamam. Lafı uzatmadan hemen ilk bölüm incelemesine geçiyoruz.

Yeni sezon Arya ile başladı ki benim en çok merak ettiğim karakterlerden birisi yeni sezonda. Frey Hanesi’ne yaptıkları sabah sabah yüreğimin yağlarını eritti açıkçası. Bence sadece Arya’nın başarabileceği bir ustalıkla halletti koca hanedanı. Hele Walder Frey’in eşine söyledikleri…

Arya ile ilgili olarak bu bölümde güzel bir ayrıntı da Lannister askerleriyle oturduğu sahneydi. Hem sevdiğim bir şarkıcı olan Ed Sheeran’i görmüş olduk. Hem de Arya’nın geleceğe dair planları noktasında bazı sinyaller aldık. Buraya yazıyorum Arya, ilerliyen zamanlarda Kraliçe Cersei’nin canını alacak ve bunu yaparken Jamie ile ilgili bir durum olacak bence. İlerleyen günlerde göreceğiz bakalım.

Kuzey’de ise Jon’un artık meşru kral olarak saygı gördüğünü bu bölümde bir kere daha gördük. Kendi sancak beylerine karşı olan tavırları bu adamın iyi bir kral olacağını gösteriyor. Küçük leydimiz Lyanna Mormont bu bölümde de atarını  bu bölümde de atarını yaptı. Bu kızı seviyorum lakin acı bir ölümü olacak gibime geliyor. Umarım harcamazlar sevimli kızı.

Kuzey demişken Jon - Sansa ilişkisinden de biraz bahsetmek istiyorum. Sansa Stark’ın Cersei hakkında söylediği “Ondan çok şey öğrendim” sözleri beni korkutuyor. Her an her dakika bire alçaklık yapacak diye düşünüyorum Jon’a. Ki bunun Jon ile Daenerys Targaryen ile buluşmaya gittiği zamanlara rast gelmesi büyük ihtimal. Umarım böyle bir hata yapmaz.

Kral topraklarında ise Cersei yeni müttefikler peşinde. Euron Greyjoy ile bir araya geldi sinsi kraliçe. İzleyenlerin dikkatini çekti mi bilmiyorum ama Euron biraz zayıflamış sanki; daha fit bir adam olmuş. Bu ikisinin gerçekten evlendiklerini düşünemiyorum. “Yedi Westeros’u korusun!”

Sandor Clegane konusuna da değinecek olursak bu adamın içinde farklı bir şeyler var dostlar. Gerçekten bu adamın sanıldığı kadar kötü biri olduğuna inanamıyorum açıkçası. Güzel şeylerin bu adaın elinden geleceğine olan inancım tam. Bakalım bekleyip göreceğiz.

Ve son olarak da Daenerys Targaryen… Kraliçe sonunda evinde, Ejderha Kayası’nda.  Tüm güzel şeylerin habercisi olarak şöyle diyor Ejderhaların Annesi; “Artık başlayalım mı?”


Yeni sezondan beklentilerim yüksek, umarım tüm bunlar karşılanır.  Bu güne güzel başladım oldukça umarım tüm hafta böyle devam eder ve çabucak Pazartesi olur. 2. Bölüm için sabırsızlanıyorum.


12 yorum:

  1. Ben de bu akşam izleyeceğim. Merakla sayıyorum saatleri :p

    YanıtlaSil
  2. şimdi seyrettim gerçekten ilerisi için heyecanlı olaylar bekliyor bizi..

    YanıtlaSil
  3. Akşam eve gittiğimde ilk işim izlemek olacak sanırım.. Çok merak ediyorum ve okuduğum yorumlar sonrasında sabırsızlanıyorum.. Çok hareketli bir sezon bekliyor bizleri bence. İzledikten sonra yorumumu genişletebilirim, şimdilik bu kadar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu merakla bekliyorum kardeşim :D

      Sil
    2. Jaime ve Arya bana göre de kilit isimler.. Jaime kingslayer ünvanına bir de quennslayer ekleyebilir gibi geliyor bana, daha ilk bölümden bunun sinyallerini aldım ben. Arya'nın da o bölgeye hareket etmesi Cersei için tehlikenin göstergesi.. Sansa için tereddütlerim var. John Snow karakter olarak Ned Stark ile çok benzerlik gösteriyor ve ileride bunun sıkıntılarını çekebilir. Zamanında olduğu gibi.. Baelish tehlikeli bir adam ve sürekli bir arayış içerisinde, ortalığı karıştıracaktır mutlaka.. Bunlara ek olarak bu sezonun en kilit isimlerinden birisi üstat olma yolunda ilerleyen Sam Tarly bana göre.. İlk bölümden edindiği bilgiler son derece etkileyici ve insanın kafasında pek çok senaryo canlandırıyor.. Güzel bir ilk bölümdü, özellikle giriş ve bitiş kısımları güzel mesajlar içeriyordu.. 3. bölüme kadar bir zemin hazırlama ve sonrasında bol aksiyonlu, şaşırtmalı sahneler bekliyorum açıkçası, umarım hayal kırıklığı yaşamam.. Shall We Begin? :D

      Sil
    3. Jamie ve Cersei nin harita üzerinde durdukları sahneyi hatırlarsın. O sahne ile ilgili bir teoeri var yabancı youtuberlar tarafından. Jamie'nin durduğu yer parmaklar, Cersie'nin durduğu yer ise boğaz. Burdan Cersie'nin ölümünün Jamie tarafından gerçekleştirileceğini çıkartmışlar. Kim bilir belki de...

      Sil
    4. O kadar ayrıntılı incelemedim ben tabi ama hatırlıyorum o sahneyi, benim kafama yatan bir tahmin.. Bu sezon içerisinde olur mu bilemiyorum sadece.. Bekleyip göreceğiz.. :)

      Sil
    5. Benim umudum var Jamie boşu boşuna bu dizide yok bence :d

      Sil
  4. Arya'lı açılış çok etkileyiciydi. Senin de dediğin gibi insanın içinin yağlarını eritti. Dizi 8.sezonda sona erecekmiş. O zaman oturup baştan sona izleyeceğim.

    Spoiler almak benim için sorun değil ama bazı kişiler bundan nefret ediyor. Bence yazının başına "Bol spoiler içerir." yazmalısın yoksa birileri sinirlenebilir :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bölüm incelemesi diye giriş yapıyorum abla : ) Spoiler olmadan olmaz. Umarım kızan olmaz ama... Uyarı için teşekkürler.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.