Diriliş: Ertuğrul – 3. Sezon 65. Bölüm İncelemesi


Dizi, Dizi Yorumları, Diriliş, Ertuğrul, Diriliş 65. Bölüm, Diriliş 65. Bölüm inceleme, Diriliş 66. Bölüm
Cahil Okur’dan herkese selamlar…

Yeni yayın dönemine gireli fazlaca bir zaman olmadan geçtiğimiz sezon aklımda olan lakin bir türlü yapamadığım bir Türk Dizisi’nin incelemesini sizlerle paylaşmak istiyorum. İzlediğim ender Türk dizilerinden biri olan Diriliş Ertuğrul dizisi ile karınızdayım.

Diziyi ne kadar takip ettiğinizi bilmiyorum lakin ben oldukça beğeniyorum. 3. sezon ile birlikte oyunculuklar noktasında bazı hoşlanmadığım konular olsa da yine de severek takip ettiğim dizilerden biri olmaya devam ediyor Diriliş dizisi.

Dizi, Dizi Yorumları, Diriliş, Ertuğrul, Diriliş 65. Bölüm, Diriliş 65. Bölüm inceleme, Diriliş 66. Bölüm
Lafı uzatmadan hemen az önce sonlanan 65. Bölüm ile ilgili incelememi sizlerle paylaşmaya başlayayım. Beklediğim gibi Candar Bey ile Ertuğrul arasında ticari bir ortaklık oluştu. Bu noktada her ikisi de anlaşmanın altındaki gizli nedeni bilseler de şimdilik sessiz kalma kararındalar. Lakin Candar Bey’in oğlu Ural Bey ve Çolpan Hatun bu ittifakı bozmak adına ellerinden geleni yapacaklarına eminim.

Diğer taraftan Simon’un Alaeddin’in adamını bulma çabaları zekice bir oyun ile alt edildi. Belediğim gibi Kurt postunun altından Doğan Alp çıktı. Lakin Doğan’ın görevi noktasında halen bir ipucu bulunmuyor. Daha büyük bir sebep için şimdilik obadan uzak kaldığına eminim. Bu sürenin artması Halime Sultan ile Balçiçek’i daha birçok defa karşı karşıya getirebilir.

İzleyenlerinizin dikkatini çekti mi bilmiyorum lakin Turgut Alp’in bu değişimi de bana oyun gibi geliyor. Yaralanması ardından Ertuğrul Bey, Simon’un yakınında bir adamının olmasının iyi olacağını belirterek kendisini handa bırakmıştı. Ertuğrul Bey ile Turgut Alp arasında gizli bir bilgi alışverişi gelecek bölümlerde ortaya çıkabilir. Bunu 66. Bölüm fragmanında gösterilen Turgut Alp ile Bamsı arasındaki kavga görüntülerine rağmen söylüyorum. Sadece ikisinin bildiği bir durum olduğundan eminim bile diyebilirim.

Bu sezon diziye girmiş ve benim favorilerimden biri olan Haçaturyan Usta’ya gelirsek; kendisi sonunda altını buldu. O dönemde gerçekten Anadolu’da böylesi bir altın arama durumu var mıydı bilmiyorum. Lakin onca uğraş sonrası bulunan bu altın yatağı obayı refaha kavuşturma adına ciddi bir adım olacaktır.
Dizi, Dizi Yorumları, Diriliş, Ertuğrul, Diriliş 65. Bölüm, Diriliş 65. Bölüm inceleme, Diriliş 66. Bölüm

Bu sezon favorilerimden bir diğeri olan Aliyar Bey’e de dikkat çekmekte fayda var. Gerçekten de isminin anlamı gibi ulu bir kimse olduğunu geçtiğimiz bölümlerde kanıtlayan bir karakter. Hz. Ali’yi kendisine rehber seçtiğini kaftanından ve taşıdığı Zülfikar benzeri kılıç ve kamadan anlamak mümkün. İlerleyen bölümlerde Ertuğrul’u da vazifelendiren o meşhur ihtiyarlar tarafından görevlendirilmiş bir kimse çıkma durumu yüksek. Artuk Bey gibi obasından vazgeçip Ertuğrul Bey’e de katılabilir.


Genel anlamda 65. bölüm oldukça güzel ve heyecanlıydı. İlerleyen bölümlerde daha fazla Alpleri izleyeceğimizden eminim. Glecek hafta yayınlanacak 66. Bölüm ile ilgili olarak şunu söyleyebilirim, işler genel anlamda Ertuğrul’un istediği gibi  ilerleyecektir. Yaşanan kavgalar ve o ağır lafların (fragman bazında konuşuyorum bunları) sadece Simon Efendi’yi kandırmak için olduğuna eminim.


66. Bölüm Fragmanı



6 yorum:

  1. Hiç dizi izlemiyorum ama sizin yorumlama şekliniz hoş olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Cahil hoşgeldin, gözümüz yollarda kaldı :)
    Bu diziyi merak ediyordum ve izlemeye de niyetliydim. Ancak, diziye verilen ödülü, yere koyup ayakkabısıyla fotoğrafını çekip, halkın verdiği oylarla aldığı ödüle pabucum kadar kıymetlisiniz diye yazıp yayınlayan bir projeyi ben protesto ettiğimden, gördüğüm an kanal değiştiriyorum. Çok sinirleniyorum bu bizden sizden ayrımı yapan, iğrenç zihniyete. Sen o paylaşımı gördün mü bilmiyorum. Beni kaybettiler yani, yazık dimi :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte geldim burdayım Kırmızı Hanım :D

      Kesinlikle seni kaybetmeleri yazık olmuş. :D Davranışın yanlışlığı noktasında sana katılıyorum lakin Okan Bey'in yaptıkları da yenilir yutulur değil gerçekten.

      Sil
  3. Ben de aslında seyretmeyi cok istiyorum en son Türkiye'ye geldigimde evde TV karşısında delirmek üzereyken Yunus Emre dizisi ile karşılaşmıştık cok sevmiştik eve dönünce netten seyredeceğim demiştim ama yayından kalkmış maalesef :( Ertuğrul'u uzun suredir seyretmek istiyorum ama nasip olmamıştı son olaylardan sonra artık mutlaka seyretmeliyim dedim. Kabaca baktım o zengin kanalların pahalı dizilerinden daha kaliteli yapım ve oyunculuk işi çıkarmışlar eger oturup bir diziyi seyredeceksem Ertuğrul olacak herhalde. TRT son günlerde iyi işler çıkarıyor, Leyla ile mecnun bitti hangimiz sevmedik başladı, Türkiye'de komedi satar da tarihi dizi iyi bir senaryo ve yatırım ister risklidir Ertuğrul'u iyi kotarmışlar 1. Bölümden başlamak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavisye ederim kesinlikle... Hataları olsa da bir nebze de olsa bu millete ecdadını hatırlatıyor

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.