22. İzmir Kitap Fuarı

Cahil Okur’dan herkese merhabalar.



İzmir Kitap Fuarı geçeli bir hayli zaman oldu. Yazı baya bir gecikti elbette. Hem de baya bir gecikti ama buna da şükür : ) Neyse goy goy yapmayı kenara bırakıp hemen anlatmaya başlıyorum.

Fuara gidip gidemeyeceğim oldukça belirsizdi çünkü başımda askerlikle alakalı bir sorun vardı. 1 ay öncesinden Uzun ve Çömez ile anlaşmış olsak da, “Askerlik Yoklaması” ile alakalı bir sıkıntı yaşadığım için durum belirsizliğini son ana kadar korudu. Neyse ki son anda işler yoluna girdi ve fuar için sabah 5:45’te trenle Soma’dan yola çıkabildik. 


Fuar alanına gidene kadar ne yazık ki erken saatte geldiğimizin farkına varamadık elbette. Saat 09:30 civarı alandaydık ve maalesef 11:00’e kadar alanda kapıların açılmasını bekledik. Kuyrukta sıranın bize gelmesi ile sonunda alana giriş yapabildik.

İlk durağımız sahafların olduğu koridor oldu. Elbette ki nedeni Çömez için aradığımız Stephen King kitaplarıydı. Ne yazık ki istediğimiz kalitede kitapları bulamayınca, yayın evlerinin bulunduğu alana geçerek gezmeye başladık.

Alanda yaklaşık olarak 3 saat kadar dolaştık. Farklı yayın evlerine gittik, kitapları inceledik, indirimleri inceledik. Alış veriş yaptık. Lakin en güzel tarafı son anda gerçekleşti diyebilirim. Artık her şeyin sona ermesi ile ve tren saatimizin yaklaşması sebebiyle çıkmayı düşünürken, Çömez; “Bak senin kitap burada” dedi. “Neymiş o?” falan derken bir anda çocukluğumda okuduğum ilk kitap olan “Bilgisayara giren tırtıl”ı gördüm.  


Tabi bu kadarla da kalmadı güzellikler, Hidayet Karakuş hocamda ordaydı ve imza veriyordu. Kendisiyle kısa bir sohbet ettik ve durumu anlattım. Sağ olsun benim için kitabı imzaladı. Biraz sohbet ettik fotoğraf çekildik. Gerçekten fuarın en güzel tarafı buydu benim için.



Sonuç olarak güzel bir fuarı geride bıraktık. Seneye neler olur hiç bilmiyorum ama kesinlikle 23. Kitap Fuarı’nda da orada olacağım. Belki de bu sefer Mavi'm de bize katılır.

Neler Aldım?


Yerdeniz Büyücüsü Serisi
Bilgisayara Giren Tırtıl




8 yorum:

  1. İnsanın hayran olduğu yazarla tanışmasının ne demek olduğunu biliyorum. Senin adına sevindim. Keşke aldığın diğer kitapları da paylaşsaydın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazla birşey almadım zaten, Bilgisayar agiren tırtıl ile yerdeniz büyücüsü setini aldım sadece abla

      Sil
  2. Stephen King kitaplarını abim sayesinde öğrenmiştim. Büyük bir hayranıdır. Filmleri de çok güzeldir. Ankara'da kitap fuarına gittim ben de bu yıl. Bazı yazarların olması da güzel oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele çocukluğunun yazarının olması ayrıca güzel oluyor

      Sil
  3. Yerdeniz Serisi'ni ben de çok merak ediyorum fakat henüz edinmedim bile. Kitaplar hakkında yorumlarını merakla bekliyorum :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa zamanda başlarsam inşallah paylaşırım hemen. (Bu arada yazılmayı bekleyen 6 tane kitap yorumu beni bekliyor hala yazamadım)

      Sil
  4. Yerdeniz çok güzel bir seridir, umarım seversiniz. :) Kitap fuarları çok güzel oluyor, sırf gezmesi bile insanı mutlu ediyor. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz başlamadım lakin merak ediyorum gerçekten

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.