Muhteşem 5’li: Okurken Zorlandığım Kitaplar

Cahil Okur’dan hepinize selamlar arkadaşlar…

Yoğun bir haftanın ardından Muhteşem 5’li ile karşınızdayım. Bildfiğiniz gibi son yorumum olan Uyumsuz öncesinde Amok Koşucusu ile yeni aya başlamıştım. Amok Koşucusu ile olan imtihanımı gün ve gün Twitter hesabım üzerinden paylaştım. Gerçekten beni zorlayan bir kitap oldu. Durum böyle olunca Muhteşem 5’li için bu hafta beni zorlayan kitapları sizinle paylaşmak geldi aklıma.

Bakalım bendeniz hangi kitaplarda ne kadar zorlanmışım ve neler yaşamışım;

5: Baudolino / Umberto Eco


Evet lise yıllarında okuduğum ve aslında çok beğendiğim kitaplardan biri olan Baudolino okurken zorlandığım eserler arasında yer alması gereken kitaplardan bir tanesidir. Aslında tarihi bir roman olması nedeniyle sevdiğim bir tür olmasına rağmen okurken oldukça zorlandığımı ve uzun bir süre tamamladığımı hatırlıyorum. Ancak belki ilerleyen günlerde kitaplığımda kendisine ulaşabilirsem tekrar okuyup sizlerle de paylaşabilirim.

4: Demirciler Çarşısı Cinayeti / Yaşar Kemal


Evet hayatımda yarım bıraktığım yegane kitaplardan birisidir Demirciler Çarşısı Cinayeti. Ne yazık ki romanın ilk 60 sayfasında sürekli “Atlılar geliyor, atlılar” gibi satırların yoğunluğu ve romanın ağırlığı nedeniyle yarım bırakmıştım. Bu romanı okumaya başladığımda henüz orta okula gidiyordum ve okuma alışkanlığımın başlarındaydım. Sanırım bu romana da tekrar başlayıp bitirmem lazım. Kara listemde yer alan eserlerden birisidir kendisi.

3: Amok Koşucusu / Stefan Zweig


Amok Koşucusu’ndan esinlenerek hazırladığım bu Muhteşem 5’li de kendisi yer alamasa olmazdı elbette. 190 sayfalık bir eserin beni bu kadar zorlayacağını zannetmiyordum. Ancak çok zorladığını belirterek, kitabı sevmeme rağmen bir daha okumamın oldukça uzak bir ihtimal olduğunu belirtmem lazım.

2: Sefiller / Victor Hugo


Victor Hugo’nun ölümsüz eseri Sefiller de beni en zorlayan eserler arasındaydı. Hangi yayın evinin basımı olduğunu şu an hatırlamasam da 5 ciltlik bir eser olarak tanıştım Sefiller ile… Kitaptaki betimlemelerin ne kadar yoğun olduğunu bilirsiniz. Bu nedenle de okurken oldukça zorlanmıştım. Ancak yinede sevdiğim ve okuduğum için mutlu olduğum kitaplardan bir tanesidir.

1: Suç ve Ceza / Fyodor Dostoyevski


Evet listenin başında olacak kitap ta tartışmasız bana göre Suç ve Ceza’dır. Şu an ne anlatıyor, nasıl oluyor hatırlamıyorum ama… Sadece şunu diyebilirim hala elime aldığımda kitabı ürküyorum J Yine de dünya klasiklerini okumalısınız. Bu lafımı yabana atmayın.



2 yorum:

  1. Merhaba,

    Muhtesem 5li nin aralarinda Eco'yu görmek beni hic sasirtmadi. Gülün Adi'ni okudum ve ayni sekilde zorlandim ( latince terimler agirlikli roman,ben almanca cevirisini okudum türkce versiyonu sanirim ondan farkli degil).
    Sefiller ve Suc ve Ceza'dan hep cekindim ama artik okumanin zamani geldi, zor olsa bile bu klasikleri okumadan ölmek istemiyorummmm... :))

    Sizi takibe aldim ve bana da beklerim...

    www.gamzenindunyasi74.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Aralarından sadece Sefiller ve Suç ve Ceza'yı okudum, doğrusunu söylemek gerekirse benim için zor bir okumaydı ikisi de. Ağır eserler tabii, zor okunmaları doğal. Listedeki diğer kitaplar merak ettiğim kitaplar, gözüm korktu şimdi.. :D

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.