2 FİLM YORUMU : Life of Pi / Pi’nin Yaşamı

KÜNYE

Vizyon Tarihi  28 Aralık 2012 (2s 5dk)
Yönetmen:      Ang Lee
Oyuncular:      Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain, Tabu, Rafe Spall, Gérard Depardieu, Ayush Tandon, James Saito,   Andrea Di Stefano, Wang Bo-Chieh
Tür:     Macera , Dram
Ülke:   ABD

SENARYO

Senarist:          David Magee
Orijinal fikir:   Yann Martel

FİLM MÜZİKLERİ

Besteci: Mychael Danna

FİLMİN KONUSU


İzleyiciye çok farklı bir deneyim yaratacak olan LIFE OF PI, bizleri genç bir çocuğun inanılmaz macerasına sürüklüyor – heyecan verici, spiritüel, keyifli, tüyler ürpertici, espirili ve aynı zamanda trajik bir hikaye. Pi Patel’in Hindistan’daki egzotik bir hayvanat bahçesinden Pasifik’e uzanan yolculuğunda yaşadığı gemi kazası sonucu bir sandalda bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ile hayatta kalan tek insan olarak yaşadığı akıl almaz hikayesini sunuyor. Pi, uçsuz bucaksız okyanusta bir sandalda başbaşa kalan bu enteresan dörtlünün arasında hayatta kalma savaşı verirken, zekası sonucu besin zincirine kurban gitmemeyi başarır ve sonunda Kaplan Richar Parker ile başbaşa kalır. Pi hayatta kalmak için bu devasa kaplana büyük bir anlayışla yanaşmak zorundadır ve inanılmaz masalları böylece devam eder. Bu akıllara durgunluk veren yolculuğu sona ermeden, büyülü bir adaya varır.

FİLM YORUMU


Cahil Okur’dan herkese merhabalar.

Uzun zamandır izlemeyi planladığım, ki bu çok çok uzun zaman demek oluyor, ancak bir türlü fırsat bulamadığım Pi’nin Yaşamı filmini sonunda izledim. Bu gün Manisa’da yaşanan yağmur nedeniyle eve erken gelmemin de bunda ciddi bir etkisi var elbette.

Neyse Pi’nin Yaşamı’nın bu kadar etkileyici olduğunu bilsem gerçekten çok daha önce izlerdim. Yaklaşık bir aydır tam anlamıyla bir film izleyememiştim ancak Pi’nin Yaşamı ile film izlemeye dönmek gerçekten insanın bir filmden beklentilerini çoğaltıyor.

Pi ve kaplanı Richard Parker’ın filikada yaşadıkları dönemi anlatan filmde insan ile doğa arasındaki mücadeleyi net bir şekilde görebiliyorsunuz. Her ne kadar konuya tam manasıyla inanmak biraz hayalcilik olacak olsa da verilmek istenen mesajın “İnsan doğayı yener” şeklinde olduğunu algılamak oldukça mümkün. Film posterindeki bir yazı aslında film hakkında ciddi bir görüş vermekte; “İnanılmayacak olana inan”

Diğer taraftan kahramanız Pi’nin şu farklı dinlere inanma durumu beni etkileyen bir başka konu oldu. Gerçekten düşünmeden edemiyorsun, insan hem Müslüman, hem Hıristiyan hem de Hindu olabilir mi? Aslında temel soru ne olduğunuzdan da ziyade burada sanırım Allah (Yaratıcı) ile aranızdaki bağda. O yarattığı sizi anlıyor, sizde onu anlıyorsanız eğer aradaki asıl sorun aşılmış mı oluyor? Bunu düşündükçe beyin “EROR” verecek sanırım.

Dediğim gibi ben filmi gerçekten çok sevdim. 2012 yapımı olan bu filmi izlemek için neden bu kadar beklediğimi de inanın bilmiyorum. Daha önce izlemem gereken bir filmmiş gerçekten. İzlemenizi önemle tavsiye ettiğim bir film tabi hala izlemeyen kalmışsa!

Film Hakkında

Pi'nin yaşamı sinemaya uyarlanmadan önce tiyatroya uyarlandı. Keith Robinson tarafından yönetilen oyun Andy Rashleigh tarafından yazılmıştı, ve oyunun galası 2003'te İngiltere'de Bradford Alhambra Theatre 'da yapıldı

Çekim Detayları

Film Hindistan'ın farklı bölgelerinde (Munar, Pondicherry, India), Kanada (Montreal) ve Tayvan (Taichung) 'da çekildi .

Oyuncular Hakkında..

3000 aktör arasında yapılan seçimlerden sonra yönetmen Ang Lee , Suraj Sharma'yı seçiyor. 17 yaşında genç bir öğrenci olan Sharma sinema dünyasına bu film ile tanıtılıyor.

Uyarlama

Film, İspanyol yazar Yann Martel’in çok sevilen aynı adlı romanından David Magee tarafından uyarlandı. 2002 yılında kurgu dalında Kanada'da Man Booker ödülüne layık görülen roman dünya çapında 7 milyondan fazla satış gerçekleştirdi. Roman ayrıca yakalaşık bir sene New York Times'ın En Çok Satanlar listesinde kaldı.

Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film - 2000'ler


Yapım, "Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film" listesinin son versiyonunda yer alıyor.

4 yorum:

  1. Ya ben de yıllardır izleyeceğim izleyeceğim bir türlü izleyemedim beklentim yüksekti ama sanırım karşılıycak da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim karşılar beninkileri tamamen karşıladı. :D

      Sil
  2. Bu filmi ben de henüz izlemedim :-( ama yazdığın olumlu eleştirilerden sonra izleme listemde öne çekeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça GÜZEL BEN ŞİMDİYE KADAR İZLEMEDİĞİM İÇİN GERÇEKTEN PİŞMAN OLDUM

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.