MİM 1 : Yayınevleri

Cahil Okur’dan herkese merhabalar…

İlk MİM yazımla karşınızdayım arkadaşlar. Beni MİM’e dahil eden Kore Fenomeni’ne teşekkürler J (Son dakika bileti ile katılmış olsam da hatırlanmak güzel şey J) Neyse bu kadar girizgah yeter hemen başlayalım o zaman.

1-      En sevdiğiniz yayınevi hangisi?

Bunun ayrımını yapmak gerçekten zor aslında. Yayınevlerine göre kitap okumak gibi bir alışkanlığım olmadı hiçbir zaman ancak benim için. Ancak Yüzüklerin Efendisi hayranlığımı az çok bilirsiniz. Bu nedenle bana okuma aşkını aşılayan Yüzüklerin Efendisi serisinin Türkiye’de ki yayınevi olan Metis benim için özel olan yayınevlerindendir. Sonrasında Tolkien’in diğer eselerini basan İthaki ile birçok kitabını okuduğum Altın benim için kıymetli yayınevleridir.

2-      Bu yayın evinden okuduğunuz bir kitabı kısaca yorumlayınız.

Yüzüklerin Efendisi üçlemesi deyip susmak belki en iyisi J Blogda yorumları yer almasa da gelecek aylarda tekrar okuyup bloguma da yorum yazmayı planlıyorum. Filmini izlemek yeterli değil diye burada bir kez daha belirteyim. Eğer gerçekten Orta Dünya’yı seviyorsanız kitaplarını mutlaka okuyun derim.

Tolkien’den ötürü sevdiğim bir diğer yayın evi olan İthaki için ise şuraya bakmanız yeterlidir; tık tık

3-      Bu yayınevinden okuduğunuz bir kitaptan bir söz yazın

"İçinizden yarısını arzuladığımın yarısı kadar bile tanımıyorum, yarınızdan azını da hak ettiğinin yarısı kadar sevebiliyorum." Yüzük Kardeşliği, J. R. R. Tolkien

“Dünya değişiyor ve bir zamanlar güçlü görünenlerin artık güvenilmez olduğu çıkıyor ortaya.” II - İki Kule, J. R. R. Tolkien

“Sabah verilen öğütler en iyisidir, gece birçok düşünceyi değiştirir.”  Kralın Dönüşü, J. R. R. Tolkien

4-      Yazarın başka okuduğunuz ve önerdiğiniz kitabı var mı? Varsa, adı ne?

Tolkien’in yazıp da henüz okumadığınız bir eseri varsa mutlaka okuyun derim dostlar. İlk olarak üçlemeden başlarsanız ben gibi sonrasında Hobbit, Silmarillion, Huri’nin Çocukları, Güç Yüzüklerine Dair ve daha Orta Dünya’yı anlatan diğer kitaplarını da okuyun derim.

5-      Yayınevinden kitap çıkartsanız ve tutmazsa ne hissedersiniz?

Herkes haddini bilecek derim. Kim hangi işi iyi yapıyorsa onu yapmalı. Ancak yine de böyle bir hayalim var elbette ki J

6-      Bu yayınevinden almak istediğiniz biri iki kitap hangisi/ hangileri?

Metis
David Eddings – Malloryon Serisi
David Eddings – Belgariad Serisi

İthaki

Doctor Who
Ay’da 172 Saat (Bi Poşet Kitap’ın yorumu sonrası)

İşte böyle… İlk MİM yazımda burada son buldu. Kore Fenomeni’ne bir kez daha teşekkür ediyorum. Bende şu aşağıdaki güzel insanları MİM’leyim o zaman J




4 yorum:

  1. Yüzüklerin Efendisi serisini bi edinip de okuyamadım ya içimde kaldı :( Bi de benim en sevdiğim karakter Gollum, Hobbit vasıtasıyla :D Ay'da 172 Saati umarım sen de benim kadar beğenirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Smeagol diyorsun yani :) Benim en favori karakterim Legolas'tır her zaman. Var olan gruplar içerisinde ise kesinlikle Rohan :) For The King!

      Sil
  2. Kaleminize sağlık çok güzel bir mim olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bu mimi yaptım ama :-) Neyse başka mimlere artık.

    Ben beş sene önce Yüzüklerin Efendisi'nin tek ciltli baskısını aldım çünkü çok güzel görünüyordu ama şimdi biraz pişman oldum çünkü kitap çok kalın ve ağır. Bir de yazıları küçük, kağıdı ince. Bu kitap okumaktan ziyade arşiv olarak saklamak için daha uygun bence. bu yüzden yıllardır Yüzüklerin Efendisi'ni okumayı erteliyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.