MİM 4 : Yak- Yenıden Yaz- Tekrar Oku


Cahil Okur’dan selamlar…

Ben yine mimlendim ve mimleyenler yine sevgili Kore Fenomeni ve Hayata Dair Her şey blog sahibeleri… Her ikisine de çok çok teşekkür ederim :D Değer verip beni de mimliyorlar sağ olsunlar :D

Gelelim MİM’e…

Yapmamız gerekenler şu şekilde:

  • Okumuş olduğunuz kitaplardan rastgele üç tanesini seçip bunlardan birini yakmayı, birini yeniden yazmayı, birini de tekrar okumayı tercih edeceksiniz.
  • Bunu en az üç tur tekrarlayacaksınız.

Ben seçimimi blogumda yorumladığım kitaplar üzerinden yaptım. Hemen lafı uzatmadan ilk tura başlayalım

TUR 1


YAK: Metal Fırtına 2: Kayıp Naaş
Üzgünüm ama sevemediğimi daha öncede demiştim kitabı yorumlarken sanırım. Gökhan’ın aşırı abartıldığı hissine kapıldım bu kitapta yaptıkları sonrasında. Bilmiyorum ama daha farklı olabilirdi.

YENİDEN YAZ:  Marslı
Yol Ayrımı’nı “yeniden yaz”a almak içimden gelmedi açıkçası. Bu nedenle Marslı diyeceğim. Nelerini mi değiştirirdim; belki biraz daha terimlerden uzak tutarım. Lakin bunun dışında kitabın hiçbir eksiği yok. Tekrar okumak içine alınabilecek bir kitaptı, Kemal Tahir’e saygısızlık etmek istemedim.

TEKRAR OKU: Yol Ayrımı
Hadi ama gençle Kemal Tahir diyorum size. Eğer zamanınız kaldıysa tekrar tekrar okuyun. Her okuduğunuzda daha da güzel olacağından eminim ben.

TUR 2



YAK: Can Dostu
Bu üçlü arasında en az sevdiğim kitap oldu. Başka bir nedeni kesinlikle yok. Oldukça güzel bir kitaptı.

YENİDEN YAZ: O Adam Buraya Gelecek
PuCCa’nın hayranıyım gerçekten :D Bir erkek olarak bunu söylemek ne kadar doğru bilemiyorum ama. Neyse, neden yeniden yaza aldığıma gelince, kızlara bakış açımı değiştiren bir eser oldu. Her kız onun gibi düşünmese de kızsal konuları bu kadar açık etmese dünya daha toz pembe olabilirdi benim için diyorum.

TEKRAR OKU: Ejderha Dövmeli Kız
İkinci kitabına hala geçememiş olsam da bu eseri tekrar tekrar okumak isterim. Temposu ve konusu beni gerçekten kendine bağlayan eserlerden bir tanesiydi. Hele sonunda buldukları! Gerçekten tekrar tekrar okumayı hak ediyor.

TUR 3



YAK: Mesnevi’den Öyküler
Timaş Yayınları’nı çok severim. Mevlana’yı da elbette. Lakin bu basım yaşıma uygun değildi ve bunu bilerek okumaya başlamıştım. Lakin yinme de aşırı yüzeysel olması nedeniyle bu turda Mevlana’dan Öyküleri seçeceğim. Eser’i değil lakin ürünü yaktığımın altını çizerek.

YENİDEN YAZ: Aylak Adam
Yusuf Atılgan’ın muhteşem eserini yeniden yazmak ne kadar haddime bilemiyorum. Lakin bazı noktalarında içsel seslerin yoğunluğu hakimdi. Sevgili hemşehrimin bu güzel eserinde belki bazı küçük nüanslarla oynamalar yapılabilir.

TEKRAR OKU: Geri Kalan Her Şey

Benim PuCCa’ya hayran olduğum kitabıdır kendisi. Elbette tekrar tekrar okurum. Hele Rabia’nın anlattıkları. Keşke gerçek olsalardı diye az mı kafa patlatmadım. Bir de unutmadan; arkadaş siz niye çocuklarınızın doğum gününü unutuyorsunuz ya! 


Geldik kimlerin MİMlendiğine.... Birçoğunuz yaptınız lakin bende şu isimleri mimliyorum o vakit;

Bi Poşet Kitap
Neşeli Kitap Vagonu (Ne zamandır göremiyorum kendini)
Bir Kısanın Günlüğü

9 yorum:

  1. Bu mimi ben de yapacağım ama ben kitaplarımı yakamam Cahil Okur, sen bana kütüphanenin fotoğrafını göndersen seninkilerden yaksam?! :p
    Şaka bir yana, Metal Fırtına ben üniversitedeyken herkesin elindeydi. 12 yıl olmuş neredeyse... O zaman da bana çok itici gelmişti, nedendir bilmiyorum, kitabı elime bile almadım. Kemal Tahir sevmeyen kalmasın bence :)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası öle yakacak kadar büyük bir kütüphanem olmadı hiçbir zaman :D Hoş olsa da vermem :D

      Metal Fırtına'yı baştan okuyorum. Uzun zaman oldu okuyalı.O zamanda sevmemiştim Kayıp Naaşı şimdi okuduğumda da sevmedim açıkcası.

      Kemal Tahir'e gelince; sevelim Kemal Abi'yi, okuyalım okutalım

      Sil
  2. Aha! ^^ aynı mime üçüncü kez mimlenme şansına eriştim! :D Çok teşekkürler Cahil Okur. ^^ En kısa zamanda gerçekleştirmeyi umuyorum bu mimi. :) PuCCa'yı blog yazarlığı yaptığı dönemlerde okuyordum, kitaplarını hiç okumadım ama gizemli iken daha güzeldi sanki. Kitaplarını herkes çok met etti almalıyım! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ön yargılıydım PuCCa'ya karşı lakin sonradan kanım fena ısındı. Gerçekten edebi olarak birşey vermiyor ki kendisi de zaten bunu soyluyor ve "Ben yazar değilim, iyi bir günlük tutucuyum" diyor. Açıkcası bloguna pek bakmadım ama kitaplar blogundan türeyen şeyler, yine de oku derim, ben onu tanıdıkca daha cok sevdım

      Mim konusuna gelince teşekküre ne gerek var canım :D

      Sil
  3. Öncelikle mimi yaptığın için teşekkür ederim.

    Pucca seven erkeğe pek sık rastlanmıyor :-) bu yüzden şaşırdım. Son kitabı hariç diğerlerini okudum, bence eğlenceli kitaplardı. Zihninin yorgun olduğu anlarda iyi gider.

    Aylak Adam kitaplığımda okunmayı bekliyor. henüz onu okumayı göze alamadım.

    Neşeli'yi ben de uzun zamandır göremiyorum. River de ortalıklarda yok. Nerede bu kızlar ya?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koca'ya gittiler dicem ama haberimiz olurdu herhalde :D

      Sil
  4. Mənim də mimləndiyim mimdir :) ən çox da hansı kitabları yanıdırım seçimdə çətinlik çəkdiyim üçün gecikdirirəm mimi :/ yazını bəyəndim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Təəssüf ki kitabların heç birini oxumadığım üçün kitablar haqqında bir şey yaza bilmirəm.

      Sil
    2. Seçim yapmak gerçekten zor, yazıyı beğenmene sevindim :D

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.