Game Of Thrones 6. Sezon / 8. Bölüm İncelemesi

Dizi Yorumları, Game Of Thrones, Game Of Thrones 6 sezon 7. bölüm, Game Of Thrones 6. Sezon, Game Of Thrones Yorum
Cahil Okur’dan herkese selamlar…

Bu diziye hayranlığım her geçen gün artıyor. Sürekli daha ne olabilir derken beni şaşırtmayı başarıyorlar. Dizi yazarlarına her bölümde tekrar tekrar hayran kalıyorum.
.
.
.
.
.
.
.
Bunları demeyi çok ama çok istesemde ne yazık ki, bu sezon gerçekten dizi canımı sıkıyor. Her bölümde tamda beklenilenin olması gerçekten sizlerinde canını sıkmıyor mu? Benim haddinden fazla canımı sıkmaya başladılar ki, bu anlamda forumlara bakıyorsanız birçok insanın diziyi bırakma noktasına geldiğini sizlerde göreceksiniz.

Disko Kralı'nda Lost ile ilgili VTR'yi de burda anmak lazım



Bu küçük haykırış ardından geciken (Bir hayli geciken yeni bölüm sabaha yayında olacak çünkü.) 8. bölüm yorumuma geçeyim hemen.

8. bölümde beni en çok güldüren kısımlar Sandor Clegane’in idam sahneleri oldu. Bayraksızlarla yaptığı görüşmede oldukça güzeldi lakin, nedenini anlamadığım o nehre işeme sahnesini ayan beyan göstermeleri beni biraz rahatsız etti açıkçası.

Arya’nın şu sarı kadına yaptıklarına gerçekten sevindim. Lakin nedense bu merakla beklenen karşılaşmayı göstermekten kaçındılar. Dizinin beklide bu sezon en çok beklenen karşılaşmasıyken neden bunu yaparlar ki?

Arya tapınağa geri dönerek artık eve döneceğini söylüyor. Arya ile Sandor’un yeniden karşılaşacakları yönünde ciddi şüpheler var ve bende bunun mümkün olduğunu ve olması gerektiğini düşünenlerdenim.

Diğer taraftan sevgili Karabalık’a veda ettik. Bu sezon geri dönmesi en çok beklenen isimlerden biri de kendisiydi. En azından benim için güzel karakterlerden birisiydi. Onunda ölümüne şahit olamasak da canlı kaldığı kanısında değilim.

Brienne ve Jamie arasındaki vedalaşma sahnesinden sizde etkilenmediniz mi? Bir de şu çadırda yapılan konuşmadan. Bu ikilinin birbirine karşı boş olmadığı aşikar lakin, bir arada olmaları da imkansız. Bunu hepimiz biliyoruz, dizi senaristlerinin de bu sezon tahminleri boşa çıkarmadığını düşünürsek bir araya gelemeyeceklerini söylemekte sakınca yok.

Edmure’da kısaca değinmek istiyorum; bu arkadaşın karaktersizliğini zaten biliyordum da insan askerlerine kaleyi teslim etme emri verir mi? Gerçekten çapının adamı değilmiş, Nehirova’yı Catelyn inanın ki Edmure’den daha iyi yönetirdi. Karabalık’ın da bu kanıda olacağından eminim.


Hazır Catelyn demişken bir konuya daha değinip yorumu sonlandıracağım. Lady Stoneheart konusundan haberdarsınızdır sanırım. Dizi takipçilerin merakla beklediği konulardan biri. Sezon finalinde Catelyn Stark’ı Lady Stoneheart olarak görüp gelecek sezonu beklemeye geçeceğiz. Benim tahminim bu yönde. 

12 yorum:

  1. Aksiyon sahneleri 9. bölüme saklanmış.Kotu bir sezondu.Emeginize sağlık buarada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten kotu bir sezondu, son iki bölümde aksiyon olacağı kesin lakin yine de bizleri tatmin edecek bir görsel şöle göremeyeceği sanirim

      Sil
  2. İlk cümleleri okuyunca şaşırdım, tekrar tekrar okudum hatta yanlış mı anladım diye. Devamını okuyunca şaşkınlığım geçti, normal okumaya devam ettim. :D
    Ben hep bu bölümden sonra başlayacak umuduyla hareket ettim ama sanırım diziden soğumaya başlayanlardan birisi de benim. Bilerek mi yapıyorlar anlamıyorum. Karabalık dizinin en önemli, özellikle bu sezonun en güçlü karakterlerinden biri. Kitapta da tam bir efsaneydi. Bu kadar önemsiz hale getirilmesi, Edmure karşısında bu kadar pasif kalması bana çok saçma geldi. Bari ölmeden önceki mücadelesini gösterselerdi. Pek çok aksiyonu hızlıca geçiyorlar, çok basit ilerliyor dizi gerçekten. En aksiyonlu ve heyecanlı geçmesini beklediğim sezon, genele bakınca benim için de hayal kırıklığı oldu. 9. bölüm fragmanı bile heyecanlandırmadı beni, çünkü kesin göründüğü gibi değildir, yine bir çok yeri atlarlar, yüzeysel hale getirirler diyorum. İnşallah yanılırım da bari son iki bölümde biraz tadına varırız dizinin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 9. Bölüm fragmanı gene vaad ediyor birşeyler ama dediğin gibi pek bir aksiyon olacağı kanısında değilim bende. Sanırım bu sezonu böle saçma sapan olaylarla geçirip gideceğiz

      Sil
  3. kitabını ilk çıktığında daha dizi mizi yokken okumuş biri olarak zamanla kitap-dizi arasındaki alakasızlığın hatta dizideki saçmalıkların farkına vardıkça soğudum baya. kitaptaki anlatımlar, karakter haritaları bazı yerlerde öylesine alakasız ki ya da hiç olmayan olayları diziye koymaları filan saçma geldi bana. ben son kitabı bekliyorum. diziyi de öyle fındık fıstık olsun diye izliyorum valla... son bölümü de daha izlemedim torrente düştüyse bugun indiririm :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi ile önce tanisanlardanim. Lakin kitap dizi karşılaştırma na sonuna kadar katılıyorum. Kitaptaki güzellik dizide yok maalesef. Karakterleri canlandıran oyuncular bile kitaptakini tam yansıtmıyor ve bu bile adamın canini sıkmaya kafi

      Sil
  4. bu lady stonehearth dizide görünecek mi diye şüphem var ama bakalım... yavaş bir sezon ama yine de güzel bence son iki bölüm aksiyon olur diye umuyorum..bu sezon ramsey ölsün bana yeter zaten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sızan çeşitli fotograflar var ama gözükür gözükmez tam birşey diyemiyorum. Bu sezon beklentilerin çok ama çok altında kaldilar

      Sil
  5. Kesinlikle haklısın dizide maalesef ara bölümler biraz gıy gıy geçiyor demek çok doğru. 9. bölüm çok iyi idi. Spoiler vermemek için detaya girmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :d İyiliğini tartısmaya acanlardanım. Ne yazıkkı busezon ıstedıgımı alamadım

      Sil
  6. Kesinlikle haklısın dizide maalesef ara bölümler biraz gıy gıy geçiyor demek çok doğru. 9. bölüm çok iyi idi. Spoiler vermemek için detaya girmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savaş sahneleri adına gerçekten güzeldi ama ne bileyim halen istediğim tadı alamadım bu sezondan ben maalesef :(

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.