6 FİLM YORUMU : Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları

Film Yorumları, Kitap Uyarlaması Filmler, Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, Ransom Riggs, Tim Burton,
Vizyon tarihi: 30 Eylül 2016 (2s 3dk)
Yönetmen: Tim Burton
Oyuncular: Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson devamı
Tür: Macera, Aile, Fantastik
Ülke: Abd, Belçika, İngiltere

SENARYO

Senarist: Jane Goldman
Orijinal fikir: Ransom Riggs

MÜZİKLER


Besteci: Michael Higham
Besteci: Matthew Margeson

FİLMİN KONUSU


Küçük Jacob ipuçlarını izleyerek gizemli bir adaya gider. Bu adada Miss Peregrine's Home For Peculiar Children adında bir evin kalıntılarını bulur. Evin içini gezdikçe evde bulduğu şeylerin inanılmaz güçlere sahip olduğunu keşfeder ve onları kurtarmak ister. Fantastik filmin yönetmenliğini Tim Burton üstleniyor. Ransom Riggs'in romanından uyarlanan Miss Peregrine's Home For Peculiar Children'ın senaristi Jane Goldman. Filmin başrollerinde Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson, Allison Janney, Chris O'Dowd gibi isimler yer alıyor.

FİLM YORUMU


Cahil Okur’dan herkese merhabalar.

Bu gün ne yazık ki iyi bir yorum ile karşınızda olamayacağım. Neden mi? Kitabını büyük bir heyecanla okuduğum Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları Filmini izledim!!! Lakin bu kadar kötü bir uyarlama daha önce izlediğimi hatırlamıyorum. Halbuki fragmanları izlerken ne kadarda umutluydum.

Filmi anlatmak bile gelmiyor içimden. Neresinden başlasam ne söylesem gerçekten bilmiyorum. Bir kere filmi izleyenler “Kitap bunları mı anlatıyormuş, ikinci film öncesi kitabını okuyayım bari!” gibi düşüncelere kapılmasın. Kitap ile film o kadar alakasız ki!

Ana karakterimiz Jacop kitaba göre Emma’ya aşık ki büyükbabasının da aşkı kendisi. Jacop ve dedesi arasındaki benzerlik Emma’nın ona aşık olmasını sağlıyor hatta. Bu çelişkileri kitapta görebiliyorsunuz. Lakin filmde Emma’nın yerini Olive alıyor! Bunu gördüğüm an hemen koşup kitaba baktım. “Nasıl yani ya?” dedim birkaç dakika kendi kendime.

Bu noktadan sonra filmi kapatma isteğim artsa da “hadi bakalım izleyeyim de daha ne kadar saçmaladılar göreyim” dedim. O kadar saçmalamışlar ki Ransom Riggs’in nasıl oldu da bunlara izin verdi anlamadım açıkçası.

Hadi filmin devamını çekmek gibi bir niyetiniz yok bunu anlarım, hikayeyi de hızlandırmanız gerekir (Son kitabı henüz okumadan bunları söylüyorum) ancak aradaki onca ayrıntıyı nasıl bu kadar kolay bir şekilde söküp atabildiniz hikayeden.

İkinci kitabı okuyanlar bilir, Jacop ve arkadaşları adadan kayıkla ayrılıyor, filmde ise denizin dibindeki gemiyi Olive hava gücüyle çıkartıyor. Hikaye o kadar hızlanmış ki tüm “Kuşlar” ı kurtarıyorlar. Baron ölüyor vs… Ha bu arada kitapta Baron diye biri de yok!

Gerçekten yorum yapma isteği dahi bırakmadılar bende. Son zamanlarda izlediğim en kötü kitap uyarlaması filmdi. Hem senarist Jane Goldman’ı hem de o güzel hikayesinin bu kadar değiştirilmesine izin veren Ransom Riggs’i esefle kınıyorum. Gerçekten sınıfta kaldılar!


10 yorum:

  1. Kitabi okumadigimdandir herhalde filmi begenmistim ben :)

    YanıtlaSil
  2. Kitabi ve filmi merak ediyordum ama okur da izlersem hayal kirikligina kapilirdim ben de. Okuduklarimi görmeyi beklerdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemde ne hayal kırıklıgı gercekten uzuldum fılmı ızleyınce

      Sil
  3. sıfır beklenti ve kitabı okumadan gittiğim için sanırım hoş bi film olarak kaldı aklımda. ama sadece o kadar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ben aynı seylerı hıssedemedım :(

      Sil
  4. Filmdeki karakterlerin değiştiği gördüğümde bir an için çevirinin yanlış olup olmadığını bile düşündüm fakat filmin yarısından sonra kitaptan tamamen ayrıldığını görünce dayanamadım ve kapadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rezaletlerin ardı arkası kesilmedi :( sonuna kadar izledim ama hayal kırıklıgıyla

      Sil
  5. Coxdandir izlemek istediyim film idi ancaq deyesen artiq izlemek istemirem😅

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.