59: KİTAP YORUMU : Ruhlar Kütüphanesi - Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları Serisi 3

Kitap Yorumları, Ruhlar Kütüphanesi, Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, Ransom Riggs, Aslı Dağlı, İthaki Yayınları, Roman, Fantastik, Edebiyat,
Kitabın Adı: Ruhlar Kütüphanesi - Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları Serisi 3
Yazar: Ransom Riggs
Baskı Tarihi: Eylül 2016
Sayfa Sayısı: 504
ISBN: 9786053755890
Çeviri: Aslı Dağlı
Yayınevi: İthaki Yayınları
Kitabın Türü: Roman, Fantastik, Edebiyat

KİTAP HAKKINDA


Tuhaf çocukların hikayesi, serinin üçüncü kitabı Ruhlar Kütüphanesi'yle son buluyor. Olağanüstü güçlere sahip bir çocuk. Ölümcül canavarlardan oluşan bir ordu. Tuhafların geleceği için verilen destansı bir savaş.

Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları ile başlayan ve Gölge Şehir ile devam eden macera, Ruhlar Kütüphanesi'nde nefes kesici bir son buluyor. Öykümüz on altı yaşındaki Jacob'ın yeni bir özel güç keşfedip, tuhaf yoldaşlarını sıkı korunan bir kaleden kurtarmak için tarihin içine dalmasıyla başlıyor. Bu yolda Jacob'a, ateşi kontrol edebilen Emma Bloom ve kayıp çocukları bulmakta üstüne olmayan Addison MacHenry adlı bir köpek eşlik ediyor.

Günümüz Londra'sından, Viktorya İngilteresi'nin en korkunç mahallesi olan Şeytanın Arka Bahçesi'nin labirentvari arka sokaklarına seyahat edecekler. Burada, bütün tuhaf çocukların kaderleri belirlenecek. Serinin önceki kitaplarında olduğu gibi, Ruhlar Kütüphanesi heyecan verici fantazi ile daha önce hiç basılmamış eski fotoğrafları ve eşi benzeri olmayan bir okuma deneyimini kusursuz biçimde bir araya getiriyor.

KİTAP YORUMU


Cahil Okur’dan herkese selamlar…

Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları Serisi’nin son kitabını da okumuş bir adam olarak karşınızdayım bugün. Kitap bitti lakin öncelikle şunu söylemek istiyorum, Ransom Riggs’e hem hayran kaldım hem de o kadar çok kızdım ki bunu harici bir konuda sizinle paylaşacağım.

  1. İçerik Yorumu

Gölge Şehir’in sonunda çok muhallak bir noktada bizleri merak içinde bırakmıştı Ransom Riggs, tüm sırlar ve olaylar ise Ruhlar Kütüphanesi ile çözüldü. Ve gerçekten son zamanlarda hayran kaldığım kitaplardan biri olarak kitaplıktaki yerimde yerini almış durumda serinin eserleri.

İlk kitabın ardından yaptığım yorumda serinin beni o kadar da kendine çekmediğini ifade etmiştim. Ancak ikinci kitap ile Ransom Riggs tüm bu düşüncelerimi değiştirirken, üçüncü kitap olan Ruhlar Kütüphanesi ile ise kendine yeni bir hayran kazandı.

Gerçekten olayların heyecanını size aktarmam zor olacak lakin bu tip eserleri beğeniyorsanız kesinlikle okumanız gerekiyor diye üşündüğüm bir eser. Ben uzun zamandır hiçbir kitaptan bu kadar zevk almadım.

Jacob ve arkadaşlarının başlarına gelenler, mekanların anlatımı, gerçek hayatla kurulan bağlantılar son derece mükemmeldi ve bir okuru kendine bağlamak adına önemli unsurlardı.

Her ne kadar fantastik bir eser olsa da kitap içindeki fotoğraflardan size daha öncede yanlış hatırlamıyorsam bahsetmiştim. Bu fotoğraflar sizin birçok konuyu şekillendirmenize yardımcı olurken, aynı zamanda eserin inandırıcılığını da artırıyor. Ve hep şunu söyledim kitabı okurken, ya gerçekten “Tuhaf” insanlar etrafımızda ve biz bundan habersizsek?

Netice olayların örgüsü ve Ransom Riggs’in anlatımının başarılı olduğu kanısındayım. Okunması gereken bir eser olarak hafızaya kaydedilmiş durumdadır.

İçerik Puanım 5 üzerinden 4,8

  1. Yazım Dili Yorumu

Kitabın yazım dili oldukça başarılı. Anlatılan konuların karmaşıklığına rağmen anlatım dili gerçekten duru ve net. Bu da okurken sizlerin yorulmasına imkan vermiyor. Bence Ransom Riggs tarafından kullanılan dil oldukça başarılı tıpkı Aslı Dağlı’nın Türkçeleştirmesi gibi…

Yazım Dile Puanım 5 üzerinden 4,7

  1. Yapısal Yorum

Ben İthaki diyeyim siz anlayın. Gerçekten güzel bir kitap olmuş. Ve ikinci kitaptaki gereksiz kullanılan resme binaen daha mantıklı bir kapak fotoğrafı kullanılmış. Bu da beni ayrıca memnun etti. 

Yapısal Durum Puanım 5 üzerinden 4,8

SEÇTİĞİM SÖZLER


Ama uyuyan şeyler uyanır ve büyüler güçlerini yitirirdi.  (Sayfa 17)

Emin değilsen öyle olduğunu farz et.  (Sayfa 43)

Bazılarının Cehennem dediği yer, diğerlerinin cennetidir.  (Sayfa 69)

Akılsıca davranmak ile tamamen aptalca davranmak arasında ki ince çizgiyle ilgili sıkıntı, genellikle artık çok geç olana denk çizginin hangi tarafında olduğunuzu fark etmemenizdir. (Sayfa 72)

Hepimizin bir son kullanma tarihi var. Sizin yerinizde olsaydım kendiminkini öğrenmek için bu kadar acele etmezdim.  (Sayfa 115)

Titanların savaşı dedikleri şey, Ruhlar Kütüphanesi'ni kurtarmak için verdiğimiz savaştır.  (Sayfa 223)

Kimse sevdiğiniz insanlar kadar canınızı yakamaz.  (Sayfa 399)

Hayatta kalmak, evet. Ama ne pahasına?  (Sayfa 418)

Beceriyle kutsanmış, cehaletle lanetlenmiştim. (Sayfa 430)


İleride tutamayacağın sözleri veriyorsun.Birbirini seven insanların canını asıl yakan da budur.  (Sayfa 472)


SERİNİN DİĞER KİTAPLARI


Kitap Yorumları, Ruhlar Kütüphanesi, Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, Ransom Riggs, Aslı Dağlı, İthaki Yayınları, Roman, Fantastik, Edebiyat,

Kitap Yorumları, Ruhlar Kütüphanesi, Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, Ransom Riggs, Aslı Dağlı, İthaki Yayınları, Roman, Fantastik, Edebiyat,

7 yorum:

  1. Bu seriyi hep merak etmisimdir. 4.8 puan da almis sendeb iyiymis demek ki. Dolu dolu yorumlamissin emegine saglik Nihat 😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beenmene sevındım abla :D Okumanı tavsıye ederım

      Sil
  2. Bu seriyi ben de seviyorum, özellikle de fotoğrafları :D O eski, koleksiyonluk fotoğraflar olmasa seri yarım kalırmış gibi geliyor bana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten oyle fotograflar olmasa olmazdı. Lakin ilk kitap daki durgunluk başta beni rahatsız etmişti ancak ikinci ve üçüncü kitapta bunlar geride kaldı.

      Sil
  3. bu seriyi benim yeğen okuyup , çok beğenmişti , hatta hemen üstteki yorum kendisine ait :D kendisinden tırtıklasam mı diye düşünmedim desem yalan şimdi , keyifli okumalar olsun :D

    YanıtlaSil
  4. Tırtıkla tırtıkla :D Bu arada Kagıt Salıncak senin yegenin mi :D Bilmediğim birşey daha öğrendim bu gece bak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şey ayrı yazılır :) ve bu arada yorumun her zamanki gibi çok güzell

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.