Çömez ile girdiğim yarış

Estikçe, Çömez, Kitap okuma yarışı, J R R Tolkien, Yüzüklerin Efendisi, Stephen King,


Cahil Okur’dan herkese selamlar…
  
Bu gün Çömez ile girdiğimiz bir kitap okuma yarışından bahsetmek için karşınızdayım. Yaklaşık olarak 3 ay kadar önce bu yarışa girmeyi planlamıştık ve başlamıştık da yarışa ama kurallar noktasında ki belirsizlikler nedeniyle bu güne kadar aksadı yazıyı yazmak ve konuyu sizlere duyurmak.

Yukarıda da söylediğim gibi bir kitap okuma yarışı yapıyoruz Çömez ile birlikte. Lakin he yarış gibi bu yarışında bazı kuralları var. İşte o kurallardan bazıları…

1-     Çömez’in okuduğu her 1 sayfaya karşılık benim 3 sayfa okumam gerekiyor. Yani yıl sonunda yarışı kazanmam için Çömez’in okuduğu sayfa sayısından 1 fazla okumalıyım.
2-      Sonraki kuralımız ise kitapların nitelikleri ile alakalı… Çizgi roman, şiir, tiyatro eseri gibi okunması basit kitapları okumaya bir sınırlama getirdik. Bu sınırlamaya göre; yıl sonunda bahsettiğim türdeki kitapların sayısı benim okuduğum kitapların yüzde 25’ini geçemeyecek, Çömez’in ise yüzde 20’den fazla bu kitaplardan okuması yasak. Aksi takdirde bu tip kitaplardan en fazla sayfa sahip olan kitap toplam okuma sayfasından düşülecek.
3-      2. Madde de geçen kitapların yanı sıra sayfa sayısı 150’den az olan tüm kitaplarda gene bu sınırlamaya dahil edildi.
4-      İkimizde birbirimizin okuduğu kitaplardan haberdar olacağız. Ki bunun için bir çizelge ve tablo oluşturdum. İkimizde birbirinin kitaplarını takip ediyoruz.

Ekstra bir değişiklik olmazsa şimdilik kurallarımız bu kadar… Peki her yarışın bir ödülü olur bu yarışın ödülü ise Tolkien’in ölümsüz eseri Yüzüklerin Efendisi’nin tek ciltlik özel baskısı.  Anlayacağınız bu yarışı kesinlikle kazanmam gerekiyor. Aslında ödül için ikimizin de farklı düşünceleri vardı ancak Çömez, Stephen King’in özel imzalı kitabını isteyince, ki kendisi bin 500 lira civarında, bu kitapta karar kıldık.

Gelelim yarıştaki son duruma; şu anda bendeniz 6 bin 173 sayfa okumuş bulunmaktayım. Çömez ise 2 bin 142 sayfa. Lakin onun okuduğu sayfalar 3 ile çarpıldığı için 6 bin 426 sayfa yapıyor ve 253 sayfa önüme geçmiş durumda. Lakin daha önümüzde 7 aylık bir süreç var. Kendime olan güvenim, ben bu işi kesinlikle başaracağım.


Ara ara size yarışımızdan haberdar edeceğim. Sizin de dostlarınızla girdiğiniz bu tür yarışlar var mı? Benimle paylaşırsanız mutlu olurum. 

6 yorum:

  1. Ya ne kadar imrendim anlatamam, keşke benim de okuma yarışı yapabileceğim bir arkadaşım olsaydı. Taraf tutuyor gibi olacağım ama umarım kazanırsın, ödül süpermiş. Yalnızca neden karşı tarafın okuduğu sayfa sayısı üç ile çarpılıyor anlamadım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle teşekkür ederim.

      Kendisinin okumlarının üçle çarpılma nedeni benim gaza gelmemden başka birşey değil. İyi hatırlıyorum aynen şöyle demiştim; "3 okur bir sayarım yine yıl sonunda seni geçerim" netice bu şimdilik bakalım neler olacak

      Sil
  2. Vay canına çok heyecanlı bence, sayfa sayısını 3'e katlaman gerekmesi ve ödülün muhteşemliğinden dolayı bana heyecanlı geldi. :D Aslında kendimizle de yarışıp böyle ödüller koyabiliriz, "Bu ay şu kitapları bitirirsem önümüzdeki ay ödül olarak çok istediğim kitabı alacağım gibi. " Ya da okunmayı bekleyen çok fazla kitabı olan biri olarak her ay şu kadar sayfa okumazsam önümüzdeki ay kitap satın almayacağım gibi bir kural da olabilir. Yazın sayesinde kafamda fikirler belirdi heheh. :D Başarılar dilerim, umarım bu vesileyle çok güzel kitaplar okursun. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya heyecanlı bir yarış oldu, ödülde baya büyük olunca ona göre sıkı çalışıyorum :D

      Kendi kendine yarıştı mı o kadar heyecanlı olmuyor ama denemeye değer yine de

      Sil
  3. Ne güzel bir yarış. Umarım sen kazanırsın. Ödül büyükmüş :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ödül baya büyük abla, bakalım sene sonuna daha çok var ne oalcak göreceğiz.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.