5 FİLM YORUMU : Zootropolis: Hayvanlar Şehri

Zootropolis, Hayvanlar Şehri, Film Yorumları, Aysun Topar, Cem Yılmaz, Fatih Özacun, Suzan Acun, Emrah Özertem, Özlem Altınok, Animasyon,
Vizyon tarihi: 10 Haziran 2016 (1s 48dk)
Yönetmen: Byron Howard, Rich Moore
Oyuncular: Aysun Topar, Cem Yılmaz, Fatih Özacun, Suzan Acun, Emrah Özertem, Özlem Altınok, Özdemir Çiftçioğlu, Gökhan Özdemir, Nüvit Candaner, Tülay Bekret, Deniz Salman, Selim Atakan, Nurhan Yılmaz, Sinan Divrik, Berk Avcı, Sait Seçkin, Sinan Divrik, Sinan Divrik, Onur Akgülgil, Ali Çorapçı, Talha Sayar
Tür: Animasyon, Aile, Komedi
Ülke: ABD

SENARYO

Senarist: Phil Johnston
Senaryoya katkı: Byron Howard
Senaryoya katkı: Rich Moore

MÜZİKLER

Besteci: Michael Giacchino
Besteci (Tema müziği): Stargate
Tema müziği sanatçısı: Shakira
İlave müzik bestecisi: Sia

FİLMİN KONUSU


Karmakarışık ve Bolt gibi sevilen animasyon filmlerinin yönetmeni Byron Howard'ın perdeye taşıdığı Zootopia, medenileşmiş ve teknoloji kullanabilen hayvanların bir arada yaşadığı bir şehirde yaşanan ilginç bir polisiye öyküsünü perdeye taşıyor. Alışıldık Disney havasının solunacağı filmde; konuşkan tilki Nick'in, üzerine yığılmaya çalışan bir suçtan sıyrılma çabası anlatılıyor. Modern memelilerin yaşadığı Zootropolis adındaki metropolis, lüks Sahra Meydanı’ndan, soğuk Tundra Kasabası’na kadar bir çok farklı doğal ortamın ve hayvanın bir arada yaşadığı benzersiz bir şehirdir. Burası bir fil kadar büyük ya da bir arı kadar küçük olanların bile istediği her şeyi yapabileceği türden bir yerdir. İyimser Polis Memuru Judy Hopps buraya geldiğinde, büyük ve sert mizaçlı hayvanların olduğu bir yerde polis olmanın hiç de kolay olmadığını fark eder. Kendini ispatlayabilme fırsatını elde edebilmek için, geveze ve numaracı tilki Nick Wilde ile ortak olma pahasına önemli ve gizemli bir olayı çözmeye çalışacaktır

FİLM YORUMU


Cahil Okur’dan herkese merhabalar.

Artık düzenli olarak film izlemeye başlama kararı aldım. Sanırım başarabilirsem her hafta artık bir film yorumu girecek bloga. Bunun için uğraşacağım. Şu an için belirli gün vermiyorum lakin sabitlemek için elimden geleni yapacağım.  Lafı uzatmadan son izlediğim film olan Zootropolis yorumuma geçeyim.

Filmimizin ana karakteri olan Tavşan Judy ve Cem Yılmaz tarafından seslendirilen Tilki Nick’in maceralarına tanık oluyoruz. Konu hakkında  fazlaca detay vermeden filmin genel yapısı hakkında hoşuma giden noktaları sizlerle paylaşacağım.

Öncelikle Judy2nin kardeş sayısı kaçınızın dikkatini çekti bilmiyorum ama bu güzel ayrıntı gerçekten benim hoşuma gitti. Çocuklara yönelik bir film olduğunu göz önüne alırsak bir anlamda öğretici bir detay olmuş. Bundan önce izlediğimiz hayvanlar alemine dair birçok animasyonda hayvanların gerçek hayatları noktasında pek bir detay alamıyorduk. Yani sadece sevimlilikleri ile karşımızda oluyorlardı.

Hayvanların yaşadığı şehir olan Zootropolis’in hayvanların yaşadığı iklimlere farklı mahallelerden oluşuyor olması da gerçekten hoşuma gitti. Fare, köstebek, sincap gibi hayvanlar için düşünülen küçük şehir detayı da… Sadece böceklerin neden hayvanlar aleminden sayılmadıkları ve filmde yer verilmemesi canımı sıktı diyebilirim.

Filmin ana teması için ise şunu demek istiyorum; gerçekten bir şeye bu denli inandığında başarmak mümkün mü acaba? Değişim kolay bir süreç değildir hiç bir zaman. Ancak insanlar ya da hayvanlar gerçekten fikirlerini değiştirebilirler mi bir konu hakkında. Zor ama imkansız değil sanırım.

Zootropolis, Hayvanlar Şehri, Film Yorumları, Aysun Topar, Cem Yılmaz, Fatih Özacun, Suzan Acun, Emrah Özertem, Özlem Altınok, Animasyon,


Türkçe seslendirmeler, görüntüler hepsi gerçekten çok hoşuma gitti. Uzun zamandır animasyon izlememiştim iyi geldi diyebilirim. Biraz gecikmeli de olsa filmi izlediğim için memnunum.


12 yorum:

  1. Bazen animasyonlardan anne ve babaların da öğreneceği çok şey olduğunu düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Animasyonlara karşı kendimi tutamıyorum Cahil, illa izleyeceğim. Bu yaşa geldim hala çizgi film hastasıyım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizgi filmler konu olduğumnda annemin bir lafı var; "30 yalına geldin artık bırak şu çizgi film izlemeyi Nihat!!!!!"

      Sil
  3. Bu film IMDB'nin ilk 250 film listesine girince ben de izlerim. zaten animasyonları çok severim. Güzel bir filmdi. alt metni çok sağlamdı. Bence çocuklardan çok yetişkinlere hitap ediyor. filmin verdiği mesajı yetişkinler daha iyi anlayabilir, en azından anlamalılar.

    YanıtlaSil
  4. Bu sene izlediğim animasyonlar arasında Zootropolis en iyisiydi. Dory'i de heyecanla beklemiştim. Fakat Nemo'ya nazara, daha duygusal bir kurgusu olduğundan fazla gülümsetmemişti, ama yinede izlettirmişti kendisini. ^^ Zootropolis'te ise tam tersiydi. Türkçe dublajlısını seyretmemiştim yalnız, seslendirme kadrosundan birkaç isim verince merak ettim. Bir ara dönüp yeniden seyredersem dublajlı olanını izleyeceğim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dublajlar benim hoşuma gitti gerçekten. Tavsiye ederim

      Sil
    2. Bence Cem Yılmaz'ın sesi Nick Wilde'ye hiç uymamış. Orijinal seslendirmesinde seslendirenin sesi daha ince ve daha az ciddi. Cem Yılmaz'ın sesi karakterin üçkağatçı ve haylaz özellikleri için fazla kalın ve tok. Yakıştıramadım bir türlü. Bu yüzden dublajlı halini ne kadar istesem de izlemedim. Diğer karakterlerin sesi ise uymuş.

      Sil
  5. Bende izlemiştim harika bir film animasyon film sever olarak tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  6. Ha ha ha! Flash harika bir sürpriz yapıyor, ben ona bittim :D

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.