2016 Panoraması


Cahil Okur’dan herkese merhabalar…

Yılın ilk dakikalarından herkese merhaba. Kötü geçen bir yılın ardından senelik değerlendirmeyi yapma vakti geldi bile. Ne yazık ki oldukça kötü bir karne ile karşınızdayım. Uzun süreli ayrılıklar neticesinde bu yıl gerçekten kötü bir okuma sezonu geçirdim diyebilirim. Lafı uzatmadan hemen değerlendirmeye başlayayım.

Geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yıla da 75 kitap hedefiyle başlamıştım lakin bunun sadece 3’te birinden biraz fazlasını gerçekleştirebildim. 75 kitaplık hedefin 28 kitaplık sürecini gerçekleştirebilmiş bir adam olarak karşınızdayım. Okunan sayfa sayım ise 8 bin 557… Geçen senenin oldukça altında bir rakam.

Bu yıl okuduğum en az sayfalı kitap sevgili Uzun’un doğum günümde hediye ettiği Kağıt Ev. Sadece 94 sayfa olsa da benim oldukça beğendiğim bir eser olmuştu.
Okuduğum en uzun eser ise Tolkien’in Silmarillion eseri oldu. 689 sayfalık eseri bitirmek gerçekten zor olmuştu ancak bu sayfa sayılarıyla alakalı değil konun zorlu oluşu ve yoğun karakter ve olaylar zincirinden kaynaklanmıştı.
Okuduğum kitapların ortalama sayfa sayısı ise 317


Bu yıl okuduğum ve sizlerle paylaştığım eserler içerisinde en popüler olanı elbette ki George Orwell’ın “1984” eseriydi. 2 milyon 713 bin 187 kişi tarafından okunmuş.

En az popüler olanı ise “Mesnevi’den Hikayeler” kitabı. Goodreads’e de bu düzenlemeyi ben eklemiştim yanlış hatırlamıyorsam ve toplamda 4 kişi tarafından okunmuş bu kitap.

Okuduğum kitaplar arasından en fazla rate alan eser George R. R. Martin’in Kılıçların Fırtınası Kısım I kitabı iken benim ortalama oyum ise 4,6.

Ve bu yıl okuduğum ve GoodReads profilime eklediğim eserler ise şu şekilde;





Herkese iyi seneler... Umarım yeni yıl çok daha güzel günler görürüz ve de çok daha fazla kitap okuruz....

6 yorum:

  1. Bu tarz istatistik içeren yazıları okumaya bayılıyorum. 2017'de daha çok okursun umarım. İyi seneler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yazmayı cok begenıyorum bu tıp yazıları :D Buy arada yakın zamanda bır alısverıs yazısı gelebilir :D

      Sil
    2. Öyle mi? Merakla bekliyorum. Bu hafta kitap fuarı açıldı Adana'da. Şubatta da kitap günüm var. Tavsiyelerinden yararlanarak yeni kitaplar keşfetmek isterim.

      Sil
    3. Bu yazı bıraz daha özel bir yazı seklınd eolacak desem daha dogru olur abla :D Hazırlamaya ugrasıyorum bakalım

      Sil
  2. Yazıyı okuduktan sonra ben de Goodreads'e kaydoldum ve hedefimi de sizin bu sene okuduğunuz adet olan 28 olarak belirledim. Az kitap okuyan biri olarak başlangıç için yeterli olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende baska bır blooger arkadasımdan gorerek kaydolmustum. Ne guzel umarım faydalı olmustur. 1000Kitap ı da denemenizi özellikle tavsiye ederim. Türkçe tabanmlı ve tamamı Türk kullanıcılardan oluşuyor

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.