77: KİTAP YORUMU : Metal Fırtına 2 - Kurtuluş

Kitap Yorumları, Metal Fırtına, Kurtuluş, Burak Turna, Roman, Edebiyat, Macera-Aksiyon, 9789944826754
Yazar: Burak Turna
Baskı Tarihi: Haziran 2013
Sayfa Sayısı: 230
ISBN: 9789944826754
Yayınevi: Timaş Yayınları 
Kitabın Türü: Roman, Edebiyat, Macera-Aksiyon

KİTAP HAKKINDA


Burak Turna’nın, Türk bilim-kurgu edebiyatını yeni bir boyuta taşıyan kitabı "Metal Fırtına" kaldığı yerden devam ediyor...

"Metal Fırtına 2: Kurtuluş"

Gri takım, Ortadoğuyu kaosa sürükleyenlerin peşinden gidiyor.

Bu macerayı bir solukta okuyacaksınız...
(Tanıtım Bülteninden)

KİTAP YORUMU


Cahil Okur’dan selamlar…

Geç kalmış yorumlar serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Ne yazık ki biriken kitap sayısı bir hayli fazla. Lafı uzatmadan hemen Burak Turna’nın Metal fırtına 2 – Kurtuluş kitabına geçiyorum.

İçerik Yorumu

İlk kitabın ardından Orkun Uçar ve Burak Turna’nın yollarını ayırdıklarını daha önceki seride sizlerle paylaşmıştım. Ayrılığın ardından Turna’nın yayınladığı ilk kitap Kurtuluş

Kitabın tam anlamıyla belirli bir olay etrafında geçmediğini belirterek başlamak istiyorum içerik yorumuma. Kurtuluş daha çok üçüncü kitap öncesinde bir hazırlık kitabı niteliğinde bir eser.

Tam anlamıyla belirli bir olay etrafında geçmediğini az önce de söylemiştim, serinin devamı açısından daha çok Amerika’nın Müslüman toplum hakkındaki fikirlerini ve planlarını anlatan bir eser. Elbette bu serinin devamı açısından önemli çünkü seri genel anlamda anti-Amerikancı bir yapıya sahip.

Yazarların yol ayrılığı kahramanlarında değişmesine sebep oluyor bir anlamda. Kurtuluş da Gökhan Birdağ’ın yerini Mete Han alıyor. En az Gökhan kadar başarılı kahramanımız Gökhan’ın da takım arkadaşı daha doğru bir tabir ile birlikte eğitim aldığı bir isim ve Kurtuluş da kendinin maceralarını okuyoruz.

Olay örgüsü açısından oldukça karışık olan ilk sayfalar ardından belirli bir çizgide hareket eden Kurtuluş’un sanırım sonuna doğru Mekke yakınlarında bir savaş gerçekleşiyor ve bu savaşta Türk ve Amerikan askerleri karşı karşıya geliyor. Savaş esnasına iki ülke komutanlarının 20. yüzyıl askerleri üzerine yaptıkları yorumlar beni geçekten farklı fikirlere sevk etti.

Genel anlamda bakıldığında güzel bir kitap olsa da içerisindeki teorilerin her an her yerde rast gelebileceğiniz “Kahvede yapılan beyin fırtınaları” adı altında toplayabileceğimiz bir yapıya sahip olduğunu belirtmekte fayda var.  Kötü değildi ama iyi de değildi “bence”

İçerik Puanım 5 üzerinden 3,8

Yazım Dili Yorumu

Burak Turna’nın öyle ahım şahım bir edebiyat dili olduğu kanısında değilim. Anlatacaklarını herkesin anlayabileceği bir seviyede anlatıyor ve öyle uzun cümlelere gerek duymuyor. Bu da rahat okunmasını sağlıyor.

Yazım Dili Puanım: 5 üzerinden 4,2

Yapısal Yorum

Timaş’tan çıkan yayının kalitesi güzeldi. Lakin kapak tasarımına taktım biraz. Ne bileyim daha farklı olabilirdi. Yine de en yüksek puanı kitap benden bu konuda alacak.

Yapısal Durum Puanım 5 üzerinden 4,5

SEÇTİĞİM SÖZLER


Güç seninse o zaman her şey senin için bir araçtır.  (Sayfa 26)


Türkler ölüyordu, ama yenilmiyordu. (Sayfa 181)

7 yorum:

  1. anti-Amerika içerikli kitapları severim, ama karışık olay örgülerini sevmem. Türkler ölüyordu, ama yenilmiyordu sözü bana Hüseyin Nihal Atsız`ı hatırlattı. Türkçü yazar Atsız. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atsız bu kitapların çok ama çok ötesinde. Bunlar sadece deneme olarak kalırlar yanında...

      Sil
  2. Annesinin Prensesi'den geliyorum,yeni takipçinizim.
    Çok güzel anlatmışsınız,kapak benim de pek hoşuma gitmedi.
    Bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz... En kısa sürede iadei ziyarete geleceğim

      Sil
  3. Metal Fırtına serisini babam okumak için aldığından beri dikkatimi çekiyordu fakat elim bir türlü kitaba gitmedi. Yazınızı okuduktan sonra okusam mı okumasam mı diye ikilemede kalmadım değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okunabilir lakin fazla bir beklentiniz olmasın

      Sil
  4. Great post!

    You have a nice blog!

    Would you like to follow each other? (f4f) Let me know on my blog with a comment! ;oD

    Have a great day!

    xoxo Jacqueline
    www.hokis1981.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.