82: KİTAP YORUMU : İşaret – Gece Evi Serisi #1

Edebiyat, Fantastik, Gece Evi Serisi, İşaret, Kitap Yorumları, Kristin Cast, Marked, P. C. Cast, Pegasus Yayınları, Roman, Sevinç Tezcan,

Yazar: P. C. Cast, Kristin Cast
Baskı Tarihi: Eylül 2009
Sayfa Sayısı: 336
ISBN: 9786055943783
Orijinal Adı: Marked
Çeviri: Sevinç Tezcan
Yanar Yayınevi: Pegasus Yayınları
Kitabın Türü: Roman, Fantastik, Edebiyat

KİTAP HAKKINDA


Yeni Bir Hayat, Yeni Bir Aşk...
Tüm Dünyada Gençlerin Tutkunu Olduğu Yeni Bir Vampir Serisi.

"Yüzümü ona çevirdiğimden beri bu kitap beni kendine esir etti. Tamamıyla muhteşem. İşaret, ateşli, karanlık ve eğlenceli."
-Gena Showalter, Yazar-

"İlk paragraftan itibaren bağımlısı oldum. Kitabı bir çırpıda bitirdim."
-MaryJanice Davidson, New York Times bestseller Yazarı-

Aşırı derecede bağımlılık yapan bir vampir serisi
-Romantic Times-

On altı yaşındaki Zoey, İz Sürücü tarafından İşaretlendiğinde, eski hayatının geride kaldığını anlamıştı. Şimdi artık, arkadaşlarından ve ailesinden ayrılıp çalışması gereken tek dersin Vampir 101 olacağı Gece Evi'ne yerleşmek zorundaydı.

Aşk, İhanet, Gerilim ve Rekabet dolu Gece Evi Serisinin İlk kitabı İşaret sizi kendisine esir edecek.
(Tanıtım Bülteninden)

KİTAP YORUMU


Cahil Okur’dan selamlar…

Geç kalmış yorumlar serisiyle yine, yeni, yeniden buradayım. İki yazarlı kitap okumayalı bir hayli zaman olmuştu. Eskiden okuduğum bir kitabı da tekrar okuyarak kombo yaptığım İşaret ile karşınızdayım.  Lafı uzatmıyor ve hemen yoruma geçiyorum…

İçerik Yorumu

P. C. Cast ve Kristin Cast’in birlikte yazdıkları İşaret, Gece Evi Serisi’nin ilk kitabı. Genel anlamda bakıldığında içeriğinin size biraz garip geleceği kanısındayım. Ya da şöyle söylemek daha doğru; aklınızda vampirler noktasında kalıplaşmış şeyleri bir kenara atmanıza ve yepyeni bir dünya ile tanışmanıza olanak sağlayacak bir kitap.

İçerisinde birçok vampir hikayesi bulunan kitap okumuş biri olarak, Gece Evi Serisi’nin ilk kitabı İşaret ile birlikte bambaşka evrene seyahat ettiğiniz hissine kapılıyorsunuz. Lakin bu hisse rağmen yazarların başarılı adaptasyonu nedeniyle, bir süre sonra gerçek vampirlerin olsa olsa bu kitaptaki gibi olabileceği izlenimi oluşuyor kafanızda. Lafın özü gerçekleşmesi muhtemel vampirlerle birlikte yaşadığımız bir evren ancak böle olabilirdi.

Bir serinin ilk kitabı olması nedeniyle İşaret’te P.C. Cast ve Kristin Cast bize daha çok karakterleri ve evreni anlatıyorlar. Bu da 200. sayfaya kadar konuların biraz daha yavaş ilerlemesine neden olmakta. Lakin sonlara doğru akıcılığın biraz daha güçlendiğini ve kitaba kilitlendiğinizi söylemekte fayda var.

İçerik anlamında benim en hoşuma giden ayrıntı; vampirlerin tanrı sistemi… Genel kanıda tanrısız ve ya şeytan tarafında gösterilen vampirlerin iyiliği emreden bir tanrıya sahip olmaları bence güzel bir özellikti kitap adına. İçeriksel olarak bir diğer güzel yan ise başkahramanın bir yerli (Kızılderili )olması. Daha doğrusu yerli kanı taşıması… Nedendir bilinmez Kızılderilileri çok ama çok seviyorum.  

Genel anlamda beğensem de; “vazgeçilmezlerimden oldu” diyebileceğim bir kitap değil. Ama yinede bu tip serileri seviyorsanız okumanızı tavsiye ederim.

İçerik Puanım 5 üzerinden 4,6

Yazım Dili Yorumu

Hedef kitledeki yaş grubu düşünüldüğünde (Benim gibi koca adamlar hedef kitlelerinde değildir umarım) dilinin gerekli ölçüde sade olduğunu söylemem lazım. Bir yetişkin için çok sade gelebilecek bir dile sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Bu yanılsamaya düşmenizi istemem.

Yazım Dili Puanım: 5 üzerinden 4,7

Yapısal Yorum

Pegasus’un kapaklarını severim ben. Lakin kapağında fotoğraf kullanılan hele ki bir manken fotoğrafı kullanılan kapaklardan pek hoşlanmam. Bu nedenle sevdiğim bir kapak değil. İçerikteki yazıların kalitesi adına hoş ve gözü yormayan bir yapısı var.

Yapısal Durum Puanım 5 üzerinden 4,7

SEÇTİĞİM SÖZLER


Karanlık her zaman kötülük demek değildir. Tıpkı, ışığın da her zaman iyilik getirmemesi gibi…  (Sayfa 51)


Tıpkı yarın ölecekmişiz gibi yaşamalısınız, çünkü ölebilirsiniz ve akıllarda bugünkü halinizle kalırsınız.  (Sayfa 282)

9 yorum:

  1. Epeydir kitap da okuyamıyorum. Sesli kitap bulursam. Ordan idare etmeye çalışıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sesli kitap hiç denemedim daha :D Belki bir gün

      Sil
  2. Bende seriyi ilk çıktığında okumuş, Yanmış'da bırakmıştım sanırım. Pegasus çeviri arasını bu kadar açmasaydı, tüm seriyi okumuş olabilirdim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi tekrar başlamayı dene :d Bazen sıktığını hatırlıyorum serinin ama bu yılı genelde eskileri hatırlamaya ayırdığım için okuyorum :D

      Sil
  3. Vampirli kitapları en son Twilight serisini saçma bularak bırakmıştım Cahil :) Ha, vampirli kitaplar ne kadar saçma olmayabilir diye de, kendime sormuyor değilim :))) Yine de, bence bu tarz kitaplar (en azından bizim yaşımız için) eğlencelik ve zihni yormayan konularıyla arada okumak için de fena olmuyor. Alışılagelmişin dışında bir kurgusu olduğunu söylediğin için de ilgimi çekti açıkçası. Eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vampirler mi saçma ?

      Ayıp, çok ayıp bu dediğin :D

      Yorumu beğenmem hoşluma gitti teşekkür ederim :D

      Sil
  4. Az biraz ticari kaygılardan kaynaklanıyor sanırım bahsettiğin bu durum :d

    YanıtlaSil
  5. serinin bir kısmını yeğenden tırtıklayarak okumuştum . Sonrası geldi mi , hangi kitapta bıraktım hatırlamıyorum bile ama hele de durgunluk dönemi diye tabir edilen ookuma sıkıntılı dönemlerde okunası serilerden biri.teşekkürler yorum için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğin gibi, durgunluk dönemlerinde okunabilecek çerezlik bir kitap

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.