2017’ye veda…


Cahil Okur’dan herkese selamlar…

Birkaç haftadır buralarda yoktum. Nişan hazırlıkları, nişan süreci üstüne bir de acı bir kayıp… Ne yazık ki 2017 güzel bitmedi. Bu yüzden iyi bir yıl mıydı yoksa kötü bir yıl mı pek bilemiyorum.

Her şeye rağmen koca bir sene daha geride kaldı… Yeni bir yıl demek benim için öncelikli olarak geçtiğimiz yılın değerlendirmesini yapmak demek o zaman hemen değerlendirmeye başlayalım.

12 Bin 739 Sayfa  


Evet, 2017 yılı içerisinde toplama 12 bin 739 sayfa kitap okumuşum. Ekim ayının 15’inde falan sanırım okumayı bıraktım. Son iki buçuk ay oldukça yorucu geçti benim adıma bu da hedeflerime ulaşmamı ciddi anlamda etkiledi.

Toplamda okuduğum kitap sayısı 42, 1 kitabıma halen yarım. O kitapta benim okumama sebeplerimden biridir. Lakin onu da bitireceğim. Yarım kalan bir kitap kadar nefret ettiğim bir şey yok.

50 kitap hedefiyle başladığım yılda sadece 42 kitap okudum. Kötü sayılmaz ama iyi de değil açıkçası. Günlük ortalama okuduğum sayfa sayısı ise bu yıl için 34. Gelecek yıl bu sayıyı 50’ye çıkarmayı planlıyorum. 2018’de yoğun başlayacak ama bunu yapabilirim umarım.

82 Yayın


Toplamda bu yıl blogda yaptığım yayın sayısı ise 82. Haftada 2 blog yayını hedefiyle başladığım yılda (buna ulaşamayacağımı biliyordum gerçi) her şeye rağmen güzel bir rakam diye düşünüyorum.

Toplamda blogum 98 bin 736 defa ziyaret edilmiş. Bu yıl aldığım yorum sayısı 794 iken en fazla yorum alan yazım ise 31 yorum ile Çekiliş Vakti #5 yazım. Günlük ortalama ziyaretçi sayım ise 271 civarı.

Çömez beni yendi


Sizlere daha önce duyurduğum Çömez ile girdiğim iddiayı da kaybettim bu arada : ) 16 bin sayfayı geçen arkadaşıma (Her okuduğu sayfa 3 ile çarpıldığında bu rakama ulaştı) Tolkien’in ölümsüz eseri Yüzüklerin Efendisi’nin tek cilt baskısını alacağım. Laf ağızdan bir kere çıktı yapacak bir şey yok.

Ve 2018…

Bu yıl hedeflerim ise şu şekilde;

Günlük 50 sayfa okuma ortalaması yakalama

Yıl sonunda 50 kitap hedefine ulaşmak

Haftada bloga 2 yazı yazmak

Yıllık ziyaretçi sayısını 150 bin üzerine çıkartmak

En güzel hedefimse Mavim ile 24 Mart’ta dünya evine girmek : )



Gelecek yıl yapacağımız değerlendirmeler hepimizin adına daha iyi ve verimli olur umarım.  Şimdilik hoşçakalın. Hepiniz seviliyorsunuz dostlar…

10 yorum:

  1. çok çok iyi cahilcim 2018'de de bol kitaplı güzel bi yıl geçirirsin umarım :) kaybın için çok üzgünüm, mekanı cennet olsun inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol kardeşim, dostlar sağ olsun. Umarım yeni yıl daha güzel olur...

      Sil
  2. Öncelikle başınız sağolsun, 2018, 20187'den daha güzel geçer inşallah,
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. Cahil Okur başın sağ olsun ya. Ayrıca nişan için de tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  4. Kaybın için üzüldüm. Allah rahmet eylesin.

    2018'de blog ve kitaplar konusundaki hedefini tutturursun umarım. İyi seneler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol abla amin.

      2018 umarım daha güzel geçecek

      Sil
  5. Başın sağolsun :( 2018'de umarım hepimiz hedeflerimizi tuttururuz. Blog yazılarımın azlığı beni de üzüyor ama pes etmek yok.

    YanıtlaSil
  6. Umarım öyle olur iyi duyguların için teşekkürler :D

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.