41: KİTAP YORUMU : Metal Fırtına 3: Kızıl Kurt

Kitap Yorumları, Metal Fırtına, Kızıl Kurt, Orkun Uçar, Altın Kitaplar, Roman, Fantastik, Edebiyat,
Kitabın Adı: Metal Fırtına 3: Kızıl Kurt
Yazar: Orkun Uçar
Baskı Tarihi: Eylül 2006
Sayfa Sayısı: 256
İSBN: 9789752107519
Kitabın Türü: Roman, Fantastik, Edebiyat
Dil: Türkçe
Yayınevi: Altın Kitaplar

KİTAP HAKKINDA


Bu kez düşman Rus Mafyası...
Orta Asya için ölümcül güç mücadelesi

Gökhan merdivende uzaklaşan koşar adım sesleri duydu. Adamlardan biri yukarı çıkıyordu. Artık zaman kaybedemezdi. Belindeki el bombasını hızla çıkarıp pimini çekti. Biraz bekledikten sonra bombayı içeri yuvarladı ve duvara neredeyse yapışık halde odanın diğer ucuna doğru koştu. Bomba hemen patlamış, Gökhan da sarsıntıdan kurtulmak için yere yatmıştı. Yattığı yerden göz açıp kapayıncaya kadar kalktı ve geri, kapıya koştu. Kapıdan çıktığında göz gözü görmüyordu. Dumanlar arasında ancak siluetler şeklinde gördüğü bedenlere neredeyse rastgele ateş etmeye başladı. Birkaç saniye sonra, yerde ilk cesetle beraber üç tanesinin daha yattığını gördü, hiçbiri tanınacak halde değildi.
(Tanıtım Yazısından)

KİTAP YORUMU


Cahil Okur’dan herkese merhabalar…

Bu aralar şu sizin “reading slump” benimse okuyamam hastalığı dediğim olaya tam anlamıyla yakalanmış durumdayım. Yıllık planımdan pek de geride olmasam da, aylık planlamamın gerisinde kaldım açıkçası. Benim için kötü bir ay sürüyor… Bunun farklı nedenleri olsa da yine de durum beni üzmekte. Lafı uzatmadan hemen yoruma geçeyim ben.

  1. İçerik Yorumu

Metal Fırtına’nın üçüncü kitabı olan Kızıl Kurt’u bitireli 2 gün kadar oldu. Ancak yaşadığım bazı tatsız olaylar nedeniyle yorumu yazmakta biraz geciktim. Bunun için öncelikli olarak sizlerden özür dilerim. Ama belirtmek isterim gerçekten geçerli sebeplerim vardı, bazı arkadaşlarımca da malumdur durum.

Metal Fırtına serisi giderek daha tatsız bir hal almaya başladı ne yazık ki. İlk baştaki kitaptan aldığım zevki bir türlü alamadım ikinci ve üçüncü kitaptan. Orkun Uçar ne yazık ki beklenileni karşılayabilmiş durumda değil bence. Tekrar okumaları yapıyor olsam da konuları baya unutmuşum ve okudukça hatırlıyorum ancak o zamanda (İlk okuduğum zaman) bu kitaplar hakkında aynı şeyleri mi düşündüm tam emin değilim.

Tanıtım yazısında da belirttiği gibi bu eserde düşman Rus Mafyası aynı zamanda da Gökhan’ın eğitimden arkadaşı olan Koray’ın kurduğu Kızıl Kurtlar… Ancak Kurt’un başına gelenler sonrası Kızıl Kurtlar ile olan sorun biraz erteleniyor.  Kitabın sonunda ise elbette hedefe ulaşılıyor.

Genel anlamda içeriğe baktığınızda “Kayıp Naaş” ile ilgili birkaç bağlantı bulabiliyorsunuz. Özellikle Gökhan’a yapılanlar bir önceki kitapta insanların geleceği ile ilgili yapılan tahminleri doğrular nitelikte. Ancak ne yazık ki bu bağlantıların çok sığ ve kimseyi şaşırtacak seviyede olmadığı kansındayım.

Kitabın içeriği ile ilgili fazlaca yorum yapmak istemiyorum, benim beğenmediğim bir devam kitabı niteliğinde bir okuma oldu. Umarım 4. ve 5. kitapta aynı sıkıntıları yaşamam. Eğer yaşarsam da Orkun Uçar’ın diğer kitaplarını okumakla ilgili olan planlarımı bir süre daha ertelemem lazım gelebilir.

  1. Yazım Dili Yorumu

Geride kalan iki kitapta Orkun Uçar ile ilgili söylediklerim aynen geçerlidir. Klasik bir anlatım ve basit cümleler ile süre giden bir kitap. Öyle çok ağdalı bir dil kullanılmamış. Kitaptan yaptığım alıntı sayısının azlığı da aslında yazarın diliyle olan beğeni derecemi göstermektedir.

  1. Yapısal Yorum

Kitabın internette ki görselleri ile elimdeki kitabın kapağı arasında dağlar kadar fark var. Sanırım oldukça kötü bir kopyaya sahibim. Kitabın eskiliğinin de bunda etkili olduğunu varsayarsak fazlaca eleştiriye girmeye gerek yok. Kitaptaki dizgi hataları açısında sadece 1 hataya rastladım ancak onunda tam içeriğini şu an için hatırlamıyorum ama Altın Kitaplar güzel bir iş çıkartmış diyebilirim.  

SEÇTİĞİM SÖZLER


Serseri, Koray'ın kendine olan güveninden korkmuştu. Çakal aslanı tanırdı... (Sayfa 16)

Şehirde ışıklar var Astana için bu da bir şey (Sayfa 159)

Kitaplara göre Korkunç İvan, Hitler ve Stalin'e ilham kaynağı olmuş bir manyaktı.  (Sayfa 119)

Kitap Yorumları, Metal Fırtına, Kızıl Kurt, Orkun Uçar, Altın Kitaplar, Roman, Fantastik, Edebiyat,

SERİNİN DİĞER KİTAPLARI


Kitap Yorumları, Metal Fırtına, Kızıl Kurt, Orkun Uçar, Altın Kitaplar, Roman, Fantastik, Edebiyat,

Kitap Yorumları, Metal Fırtına, Kızıl Kurt, Orkun Uçar, Altın Kitaplar, Roman, Fantastik, Edebiyat,


NOT: Çekiliş Devam ediyor arkadaşlar. 42. kitap yorumu sonrası kazanan belirlenecek. Çekiliş yazısı için tık tık


8 yorum:

  1. Abi hayırdır kötü bir şey yok ya? Metal Fırtınayı gördükçe gençlik yıllarım geliyo aklıma ya hu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü birşey değil çok şey var abisi

      Ankara'daki patlama
      Karşı komşumun vefatı vs...
      Buna da şükür diyorum artık

      Sil
  2. şimdi cahil kardeş,sen 42 yi okumadan direk 43 e geçsen de; benim şu hediyeleri bir an önce göndersen (bak takibe de aldım)anlarsın yaaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekiliş yazısına bu yorumu yazmazsan dahil edemem :) Oraya beklerim sizi. Bu arada hoş geldiniz

      Sil
    2. Yaaa ama ben bu yaziya yorum yaptim ki,çekilişe zaten yapmıştım gerçekten cahilsin ama...(Bu ara da gelmiş ve geçmiş olsun.Başınız be başımız sagolsun .Rabbim başka dertler göstermesin)

      Sil
  3. ayrıca bu fırtınanın 2.sini hiç beğenmemiştim.1.vasat 2. kötüydü o yüzden 3 ü okumak istemiyorum lütfen ısrar etme( çekilişi benim kazanmamı sağlayacaksan o zaman fikrim değişebilir anlarsın yaaa)

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun Cahil Okur. Benim de sınavlarım çok bu ara hiç okuyamıyorum. Bence kitapla alakalı bir olay, bu okuyamama hastalığı, çok ilginç konulu merakla beklediğin bir kitap olunca bu durumdan eser kalmaz.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.