Muhteşem 5’li: Kitap Uyarlaması Filmler

Muhteşem 5’li, Kitap Uyarlaması Filmler, Ölü Ozanlar Derneği, Hobbit, Yüzüklerin Efendisi, Harry Potter, Alacakaranlık Serisi, Açlık Oyunları, Boleyn Kızı,
Cahil Okur’dan herkese merhabalar…

"Muhteşem 5’li" yazılarına uzun bir aradan sonra yine devam ediyorum. Aslında konu başlığı uzun süredir taslaklarda duruyordu. Yazmak bu güne kısmetmiş.  Lafı uzatmadan hemen benim için özel yerlere sahip kitap uyarlaması filmlere geçiyorum.


5: Boleyn Kızı


Kitabını üniversite yıllarında okumuştum. Serinin diğer kitapları da okumaya devam ediyorum, açıkçası hala bitiremedim. Lakin filmden kitaptan aldığım zevki alabildiğimi söyleyemeyeceğim. Kitap daha çok kendine bağlayan bir yapıya sahip.Ama yine de güzel bir film ve kitaptı.

4: Açlık Oyunları Serisi


Sanırım kitapları ile filmleri benim için eşit değere sahip kitap uyarlaması filmlerdendir. Başkan Snow, Peeta ve Katniss tam hayal ettiğim gibi çıksa da diğer karakterler için aynı şeyi diyemem. Bana göre önemli olan karakterlerden olan Cinna mesela daha feminen bir karakter olarak beklemiştim kitaplar nedeniyle. Neyse yine de güzel ve özel kitap uyarlamalarından bir tanesiydi.

3: Alacakaranlık Serisi


Kitapların tamamını okumam ardından filmleri izledim. Beni en çok üzen nokta kurtlardı. Cullen Ailesi ile ilgili olarak genel anlamda memnundum. Lakin nedendir bilmem Esme’yi de sarışın olarak hayal etmiştim. Kurtlar konusunda ki memnuniyetsizlik nedenim ise biraz daha küçük cüsseli olmalarını beklememdi. Yine de güzel bir uyarlamaydı.

2: Harry Potter Serisi


Evet listede kesinlikle yer alması gereken ve benim için özel kitap uyarlaması filmlerinden biri de budur. Harry olsun diğer karakterler olsun hepsi tam da beklediğim ve hayal ettiğim gibiydi. Özellikle Weasley ailesi ve Hagrid hayallerimin ötesinde de güzel karakterize edilmişti. Güzel bir uyarlamaydı.

1: Yüzüklerin Efendisi Serisi


Evet elbette ki listenin tepesinde Yüzüklerin Efendisi var. Kitaplarına olan hayranlığım malum. Filmlerine de ayrıca hayranım. Boş kaldıkça tekrar tekrar izliyorum. Halen tek üzüntüm uyarlamayla ilgili Tom Bombadil’in var olmayışıdır. Üzdün bizi Peter Jackson…

Ekstralar


Hobbit: Kitabı daha güzeldi. Legolas’ın halen filmde ne işi var bilmiyorum. Film güzeldi ancak uyarlama adına vasattı.


Ölü Ozanlar Derneği: Kitabını okumadım lakin filmin kesinlikle hayranıyım.

15 yorum:

  1. Bu kitapları çok seviyorsan 20 li yaşlardasın diye düşündüm.Kitapların çok güzel olduğunu tahmin edebiliyorum ama benim gibi 40 lı yaşlara hitap edebilir mi onu bilmiyorum :) Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar kitapuyarlaması olarak sevdıgım fılmler :D Yasım 20 degıl lakin tesekkur ederım gene de yorumunuz için.40 yas ve ustu bu fılmlere hayran kalan bırcok ınsan tanıyorum :D

      Sil
    2. Ben kırk oldum ama bunlar benim de favorilerim(acaba sorun ben de mi yoksaaaaa sen de mi cahil kardeş)

      Sil
    3. Ben kırk oldum ama bunlar benim de favorilerim(acaba sorun ben de mi yoksaaaaa sen de mi cahil kardeş)

      Sil
    4. Belki o cıvıl cıvıl enerjiniz bana öyle geçmiştir.Kendime göre yaptığım bir yorum :) Tabi ki tercihlere saygı duyulmalı :) Sevgilerimle :)

      Sil
    5. Zehra "abla" ben daha 30 olucam ınsallah Cuma günü. O kadarda ihtiyar değilim :D

      Daha Mutlu Yaşam sıkıntı yok :D

      Sil
  2. Legolas'ın filmde ne aradığını ben de anlamamıştım :D Tamamen seyirci çekmek için yapılan bir şey olduğu aşikar ama kitabı okuyan kesimin çoğunun bizim gibi yadırgadığından eminim -_-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen oyle dediğin gibi... Hele Tauriel karakterini yazmayı unutmusum asıl bomba kendısıdır. Bir ağaç elfinin kızıl saclı oldugu Orta Dunya'da hiç ama hiç görülmemişken bu karakterlestırme olayı kötuydu.

      Sil
  3. Cinna bence etkileyiciydi, sana öyle gelmemiş olabilir :) Bir de Legolas her filmde olmalıdır, istisnasız :P The God Father da bile... :P Bence yani... :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cinna konusunda kötü demedim, daha iyi olabilirdi diyorum.

      Legolas konusuna gelince; sen Orlando Bloom izleyeceksin diye biz fanlar Legolas'ı olur olmadık yerde görmek zorunda mıyız he zorunda mıyız?

      Sil
    2. O sahnelerde gözlerini kapat yani, ne olacak :P

      Sil
  4. Kitap olarak Boleyn kızı, açlık oyunları ve alacakaranlık serilerini okudum. Ben, uyarlaması ne kadar iyi olursa olsun filmi izlemeyi sevmiyorum. Hayalimde oluşan imgelemlerin öylece kalmasından yanayım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir bakış açısı... Benim fikrim kitap okunduktan sonra izlenmesi. Kitap okumadan bende izleme taraftarı değilim.

      Sil
  5. listendeki bütün kitapları okumuş bütün filmleri izlemişim :-) biri hariç. açlık oyunları'nın serisi var bende. kitaplarını okumayı düşündüğüm için filmlerini izlemedim. serinin hayranı çok ama nedense beni çok çekmiyor. umarım okuyunca severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapları daha güzeldi :) Filmleri için izleyip kendin göre desem uygundur sanırım :D

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.