80: KİTAP YORUMU : Kargaların Ziyafeti - Kısım 2


Kitap Yorumları, Kargaların Ziyafeti - Kısım 2, George R. R. Martin, Sibel Alaş, Epsilon Yayıncılık, Roman, Fantastik, Edebiyat
Yazar: George R. R. Martin
Baskı Tarihi: Kasım 2012
Sayfa Sayısı: 504
ISBN: 9789944825955
Çeviri: Sibel Alaş
Yayınevi: Epsilon Yayıncılık
Kitabın Türü: Roman, Fantastik, Edebiyat

KİTAP HAKKINDA


George R. R. Martin, imgesel kurguya yeni bir soluk getiren abidevi serisinin uzun zamandır beklenen dördüncü cildi Kargaların Ziyafeti ile şaheserine devam ediyor.

Yedi Krallıktaki çetin mücadelelerde hayatta kalmayı başaranlar, emelleri için yeni savaşlara girişir. İnsan suretindeki kargalar, ziyafet için bir araya gelerek yeni komplolar hazırlar ve tehlikeli ittifaklar kurar. Asiller ve sıradan insanlar, askerler ve büyücüler, katiller ve bilgeler; bahtları ve elbette hayatları uğruna bir araya gelir

Kargaların ziyafetinde çoğu misafirdir fakat azı nefes almaya devam edebilecektir

Müthiş bir cilt daha.
Time Out London

Martin, Buz ve Ateşin Şarkısının bu cildiyle de fantastik türünü yüceltmeye devam ediyor.
STL today.com

Amerikanın Tolkieni.
Time

Buz ve Ateşin Şarkısı sağlam bir şekilde çok satanlar listelerinde çünkü muhtemelen en iyi fantastik seri.
Detroit Free Pres
(Tanıtım Bülteninden)

KİTAP YORUMU


Cahil Okur’dan selamlar…

Geç kalmış yorumlar serisi son gaz devam ediyor… Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin 4. kitabı olan Kargaların Ziyafeti - Kısım 2 ile karşınızdayım. Lafı uzatmadan hemen yorumlamaya geçelim…


İçerik Yorumu

Buz ve Ateşin Şarkısı serisini ne denli sevdiğimi taklipçilerim bilecektir. Hikayenin yazılmış bölümün sonuna yaklaşırken okumalarımı giderek yavaşlattığımı belirtmem lazım. George R. R. Martin’in yazma konusunda ki vurdumduymazlığı nedeniyle seriyi çokça merak etmeme rağmen okumak istemiyorum. Bitecek çünkü ve ben meraktan öleceğim…

Neyse bu küçük sızlanma ardından şunları söylemek istiyorum; Martin’in kitabın sonunda kendisinin de belirttiği gibi Kargaların Ziyafeti Kısım II genel anlamda kral topraklarında geçiyor ya da kral topraklarının sakinleri hakkında… Daha çok karşılıklı söz düellolarının olduğu bir kitap. Bu demek değil ki heyecan yok! Aksine daha çok dikkat çekici ve akıcı olmuş bu özellikleri sayesinde.

Kargaların Ziyafeti Kısım II’de en can alıcı hamlelerin sahibi Dorne hakkında olan kısımlardı. Spoiler vermemek adına bunlardan elbette bahsetmeyeceğim ama bir kez daha “Dizi kitabın suyunun suyu” teoreminin ne kadar gerçek olduğunu görmüş oldum demem yeterli olacaktır sanırım.

Sonuç alarak soluksuz okuduğum bir kitaptı. Seriyi beğenen bir okur olmama yanı sıra yazarın deha dolu kurgusu beni bir kez daha kitaba hayran bıraktı diyebilirim. Sadece diziyi izliyorsanız çok şeyler kaçırıyorsunuz yok kitabı okuyor ve henüz Kargaların Ziyafeti Kısım II’ye gelmemişseniz sizi çok güzel sürprizler bekliyor.

İçerik Puanım 5 üzerinden 4,9

Yazım Dili Yorumu

George R. R. Martin’in akıcı üslubu sizi kendisine bağlayacak. Rahat bir okuma olacaktır. Olaylara kafanızın takılması dışında üslup anlamında hiçbir sıkıntı yaşamayacaksınız.

Yazım Dili Puanım: 5 üzerinden 4,9

Yapısal Yorum

Epsilon Yayınları’nın alışılagelmiş Buz ve Ateş’in Şarkısı tasarımı vardı elbette kitapta. Sade ve şık bir tasarım. Yazım yanlışı olarak birkaç örnek gözüme takılsa da çok rahatsız edici bir durum yok.

Yapısal Durum Puanım 5 üzerinden 4,7

SEÇTİĞİM SÖZLER


Hiç bir anne evladından uzun yaşamamalı, hiçbir kaptan da gemisinden uzun yaşamamalı  (Sayfa 7)

Bir adamın mücadele şarkıları söyleyebiliyor olması, bir mücadelede savaşabileceği anlamına gelmez  (Sayfa 56)

Bilgi altından daha kıymetli ve hançerlerden daha ölümcül olabilirdi.  (Sayfa 73)

Bir düşmanı öldürmek başka şeydi, onun şerefini lekelemek başka.  (Sayfa 124)

Erkekler büyük aptallardır, Bin yılda bir gelenler bile.  (Sayfa 203)

Bir şeye inanmak istediğimizde hepimiz kendimizi kandırırız. (Sayfa 226)

Kudretli lordlar taht oyunları oynamaya başladığında, sıradan bir insan olmak tehlikelidir. (Sayfa 259)

Babası bir keresinde, korkmanın utanılacak bir şey olmadığını söylemişti, sadece korktuğunu göstermek utanç vericiydi. (Sayfa 339)

Planlarını kimseyle paylaşmazsan, kimse sana ihanet edemez. (Sayfa 407)



10 yorum:

  1. 80. Kitap mı😮👍🎉🎊(çalsın sazlar,oynasın kızlar✨çekiliş zamanı a dostlar)

    YanıtlaSil
  2. Cahil, ben de ilk kitabı aldım nihayet. Fakat başlamaya da korkuyorum :) Yorumun bana heves ve cesaret verdi açıkçası. Umarım ben de senin gibi keyifle okurum. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Kırmızı, umarım başlarsın gerçekten çok ama çok değerli
      bir kitap benim için ve her sayfadan haddinden fazla zevk aldım

      Sil
  3. Tebrik ederim canım canım.
    Valla özeniyorum sizlere ne güzel okuyorsunuz.
    Yorumunu dikkate alacağım.
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. Seriyi yaklaşık üç yıl önce bitirdim ve yeni kitabı beklemek çok zor. :D Zamana yayarak okumanız yerinde bir karar bence de, iyi okumalar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırf tadını çıkarmak adına bekletiyorum, yavaş yavaş okuyorum :D

      Sil
  5. ben seriyi bitireli bayağı zaman oluyor kitaba dair pek bir şey aklımda kalmamış ama özellikle Kargaların Ziyafeti 1 de bayağı içim sıkılmıştı serinin diğer kitaplarına göre sönük kaldığını düşünmüştüm. güzel yorumlamışsın alıntılara bayıldım çünkü ben Taht Oyunları serisinin olduğu kitap alıntıları dosyamı bir format sonucunda kaybetmiştim ve böyle bloglarda filan bulunca hemen not alıyorum geri. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle güzel düşüncelerin için teşekkürler.

      Kargaların Ziyafeti Kısım I ve II daha çok siyasi olayların geçtiği ve daha çok kumpasların kurulduğu kitaplar. Öyle fazlaca aksiyon yok maalesef

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.