99: KİTAP YORUMU : Arı Kovanına Çomak Sokan Kız /Millennium Serisi 3


Kitap Yorumları,  Arı Kovanına Çomak Sokan Kız, Millennium Serisi, Stieg Larsson, Pegasus, Luftslottet som sprängdes, Ali Arda, Roman, Polisiye, Aşk, Edebiyat,
Yazar: Stieg Larsson
Baskı Tarihi: Mayıs 2013
Sayfa Sayısı: 800
ISBN: 9786054456062
Orijinal Adı: Luftslottet som sprängdes
Çeviri: Ali Arda
Yayınevi: Pegasus Yayıncılık
Kitabın Türü: Roman, Polisiye, Aşk, Edebiyat

KİTAP HAKKINDA


“Sizi uyarıyoruz: Millennium üçlemesi kesinlikle bağımlılık yapıcı.”
-The Guardian

“Dönüp tekrar tekrar okumak istiyorsunuz. Millennium üçlemesi bu milenyumun en iyi üçlemesi.”
-John Timpane, Philadelphia Inquirer

“Stieg Larsson’u okumak, sert bir kahve gibi sizi canlandırır… Kitaplar sıra dışı bir şekilde aksiyon dolu ve düpedüz bağımlılık yaratıcı. Larsson son derece zeki bir aktivist ve feminist olmanın yanı sıra Tanrı vergisi bir aksiyon yazarlığı yeteneğine de sahip…”    
-David Kamp, New York Times

“Kasırga gücünde bir roman. Alexandre Dumas’ın Üç Silahşörler’ini veya Charles Dickens’ın romanlarını aynı hararetli heyecanla okumuştum. Olağandışı… Hiç gocunmadan söylüyorum: Muhteşem.”
- Mario Vargas Llosa, El Pais

“Larsson üstün bir yazar. Kurgunun birçok katmanını sıkıca bir ipe bağlıyor ve sayfa sayfa okuyucuyu sürüklüyor. Kitabın sonu, böyle bir seride isteyebileceğiniz her şeyi size veriyor.”
-Leonard Zeskind, Kansas City Star

“Her yeni nesil Salander ve Blomkvist’i bir gün okuyacak ve onların dünyasına kapılacak.”
-Sarah Weinman, BN.com

“Şu anda yaşadığımız hayatı yüzlerce ve yüzlerce heyecanlı sayfada yeniden keşfetmek isteyen kimse bu üçlemeyi kaçırmasın. Son kitabın muhteşem bir kurgusu var. Kitap, çağdaş edebiyatın en mükemmel sonlarından birine doğru ilerledikçe kitap hiç bitmesin istedim.”
-Alan Cheuse, Chicago Tribune

“Kalbinizi durduracak sahnelerde polisiye edebiyatın en unutulmaz karakterleriyle tanışmaya hazırlanın. Bu kitap Larsson’un ismini edebiyatın en orijinal ve tutkulu seslerinden biri olarak tarihe kazıyor.”
-Ellen Shapiro, People

“Millennium serisi dünya çapında benzersiz bir yayıncılık mucizesi.”
-Kate Mosse

“Hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak, bu kitabı da gecenin ilerleyen saatlerine dek okuyacaksınız. … İsveçli bir bilgisayar manyağının bizi soluksuz bırakabileceğini kim düşünebilirdi ki?”
-Daily Express

“Olağanüstü… Okuyucular kitabı okurken yerlerinden bile kıpırdayamayacak. ”
–Sunday Times
(Arka Kapak Yazısı)

KİTAP YORUMU


Cahil Okur’dan selamlar…

Kitap yorumlarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu gün Millenium Serisi ile devam edeceğiz yolumuza.

İçerik Yorumu

Steigh Larsson ile geç tanıştığımı lakin buna rağmen kendisine hayran kaldığımı belirtmiştim sanırım sizlere daha önceleri. Lisbeth Salander karakterine hayran kalmamanın okuyanlar tarafından oldukça zor olduğu kanısındayım. Hal böyle olunca kendi adıma keyifli bir okuma olan Arı Kovanına Çomak Sokan Kız’ı yorumlamak da oldukça zevkli olacak.

Kitabın içeriğine dair spoiler vermeyi sevmiyorum lakin serinin bu kitabında karşınıza tam bir “Güçlü Kadınlar Örgütü” (GKÖ) çıkıyor. GKÖ baş elemanı elbette ki Lisbeth Salander, bu uçuk kaçık karakterin yanı sıra Erika Berger, Susanne Linder, Monica Figuerola gibi okuduğunuzda seveceğiniz karakterlerde mevcut. Bu kurgusal karakterlerin hem kişilikleri hem de savaşçı kişilikleri sizleri kendine hayran bırakıyor.

Larsson’ın kitaplarının akıcı olduğunu belirtmem gerekiyor. Gerçekten okuma hızınızın düştüğünü düşündüğünüzde herhangi bir kitabını elinize alıp bir çırpıda okuyabilirsiniz. Olayların örgüsü ve sizde uyandırdığı merak duygusu, okuma hızınızı yeniden kazanmanıza neden olacaktır.

Arı Kovanına Çomak Sokan Kız özelinde konuşmak gerekirse bu kitapta Mikael Blomkvist’e biraz daha ısındım. Ayrıca onunda Salander kadar akıllı davranabildiğini görmek güzeldi.

İçerik Puanım 5 üzerinden 4,9

Yazım Dili Yorumu

Stieg Larrson gerçekten günümüz yazarlarından hayran kaldığım nadir isimlerden birisidir. Yazım dilini ve olayları anlatış tarzı oldukça güzel. Ali Arda’nın da çevirisinin bunda katkısı tartışılmaz.

Yazım Dili Puanım: 5 üzerinden 4,8

Yapısal Yorum

Pegasus Yayıncılık’ın klasikleşen Millenium Serisi kapaklarından bir tanesi ile karşılaşıyorsunuz. Kendine has bir duruşu var bu tasarımın. Kitap içeriğinde de editoryel hata bulunmaması geçer bir not almasını sağladı benim adıma.

Yapısal Durum Puanım 5 üzerinden 4,6

SEÇTİĞİM SÖZLER



Her demokrasinin sınırı  (Sayfa 319)

1 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.