Sayılı günler kaldı…




Cahil Okur’dan herkese selamlar efendim…

Bu gün biraz kitap dışı bir konu ile karşınızdayım. Biraz kendimden, biraz eşimden, biraz kızımdan ve baba olmaktan bahsetmek istiyorum. Kısacası içimi dökeceğim bir yazı geliyor dikkatinize…

ZAMAN DARALIYOR

Belli bir zamanı beklemek ne kadar zormuş… Evliliğimin üzerinden daha bir sene geçmemesine rağmen, yine bir geri sayım süreci içerisine girdik. Bu sefer biricik eşimle beraber kızımızı bekliyoruz. Zaman daraldıkça da benim heyecanım artıyor elbette. Bir de evhamın tabii ki. Ne yazık ki bu tedirginliği atamıyorum üstümden, çok mutluyum ve de çok tedirgin.

Sayılı günlerimiz kaldı başta da belirttiğim gibi ve artık çalan her telefonda, karımın her arayışında bir şeyler olduğunu düşünmekten yaşlanıyorum. Biliyorum ki bir anda olacak bir şey değil doğum ve bir sürecin başlangıcını haber verecek sadece bana ama yine de tetikte ve tedirginim.

BABA OLMAK, OLABİLMEK…

Anne olmanın nasıl bir duygu olduğunu, insanın neler yaşadığını, neler hissettiğini bu mecrada birçok farklı arkadaşımın satırlarından okudum. Daha farklı mecralarda da buna benzer yazılar, videolar ve konuşmalara şahit oldum. Peki ya baba olmak?

Kimisi “Kucağına almadan hissedemezsin” diyor, “kimisi içinden gelecek bir şey” diyor… Herkes bir şeyler diyor. Bense baba olmaktan ziyade baba olabilecek miyim diye düşünüyorum. Babasıyla sıkıntılı bir adam olarak, babasız bir adam olarak baba olabilir miyim? Bilmiyorum… Bildiği tek şey kızıma rabbim ömür verdiği sürece onun bana yaşattıklarını yaşatmayacağıma şimdiden söz verdim. Umarım ki bir gün büyüyüp bu yazıları okuduğunda “İyi ki babamsın” lafını ağzından duyabilirim.

CAN OLMAK

Yukarıda bahsettim ya heyecanlı ve tedirginim diye; eşim, Mavim e ben kadar heyecanlı. Onun hisleri benden daha yoğun doğruyu söylemek gerekiyorsa. O kızımızı hissediyor, duyuyor ve inanıyorum ki kızımda bir şekilde onu hissediyor ve anlıyor. Gerçekten bir mucize olan hamilelik ve doğumun harika yanlarını görüyorum prenseslerimde. Annesi kızıma can veriyor, hayat oluyor. İkisinin de sağ sağlim doğumu da atlatmaları ile bende hayata döneceğim. Kızımla hepimiz yeniden doğacak ve mutlu olacağız inşallah.

TOPLUMSAL ZIRVALAR

Aslında başka bir yazıda daha detaylı anlatacağım ama küçük bir ön giriş olsun bu da… Bırakın kardeşim çocuğumun cinsiyetini, kilosunu, odasını, mamasını, annesini emip emmemesini… Bizim bir kızımız oluyor ve inanın çok mutluyuz. Sizin tahmin edemeyeceğiniz kadar…

Bu satırlara kadar gelip iç dökmemi okuduysanız teşekkürlerimi iletirim.  Az bir zamanımız kaldı, bizim için küçük bir dua ederseniz daha da mutlu olurum.

Görüşmek üzere…

11 yorum:

  1. Rabbim sağlıklı bir şekilde kızınızı kucağınıza almayı nasip etsin. Sanmayın ki bu heyecan doğunca bitecek. Sonra agu gu diyecek heyecanlanacaksınız, iki heceyi ayrı ayrı pekiştirerek ba ba diyecek heyecanlanacaksınız, imekleyecek, yürüyecek heyecanlanacaksınız, okula gidecek, diploma alacak heyecanlanacaksınız, meslek sahibi olacak evlenecek heyecanlanacaksınız, ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, önümüzde birlikte güzel yıllar ve yanacak çok güzel zamanlar var

      Sil
  2. Allah kurtarsın, sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun ve uzun, mutlu bir ömür sürsün dilerim... O heyecanların üzerinden çok uzun zaman geçti benim için ama yeni bir cana her zaman hayranlık duyuyorum. Baba olmayı bilemem ama kız babası olduğunuz için sevgi konusunda sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum, ekstra bir çaba harcamasanız bile değişmiyor ve hemen her kız çocuğu baba sevdasıyla doğuyor sanki :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin inşallah. Ve kızı babasına aşık olacak diyorsunuz ya babası ona şimdiden aşık

      Sil
  3. Selam.
    Dualarım sizinle.
    İnanın sağsalim gelecek hayatınıza.
    Evet ya genelde toplumda babalık ile ilgili böyle söylemler var.
    Likin ben bir anne olarak ve eşimin büyük desteğini görmüş bir eş olarak derim ki; baba olmak da anne olmak gibi içten gelir ve siz zaten yazdıklarınıza bakılırsa bunu çoook hissediyorsunuz.
    Elbet anne-bebek arasında ki bağ çok farklı ama bebekler de hisleri ile doğduktan sonra babasının da hislerini ses tonundan dokunuşundan hissediyor.
    Öyle tatlı heyecanlar ki yazdıklarınızı okuyunca kendi dönemim geldi aklıma.
    İyi haberler de tekrar görüşmek üzere selamlar eşinize de.

    YanıtlaSil
  4. Allah hayırlısıyla bu süreci atlatmanızı nasip etsin. Heyecanlı ve tedirgin günler olması normal diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  5. tüm yazıyı yüzümde kocaman bir tebessümle okudum :) mutluluğunuzu heycanınızı burdan hissedebildim :)
    umarım eşinizle çoçuğunuzla sağlıklı sıhıtali huzurlu bir ömür geçirisiniz :)

    YanıtlaSil
  6. Allah kucağınıza almak nasip etsin. Rabbim hayırlı ömür ve sağlık versin inşallah :)

    YanıtlaSil
  7. Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin :)

    YanıtlaSil
  8. Emeğine, yüreğine sağlık. Güzel bir paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
  9. Sağlıkla kucağınıza alırsın inşallah . Güzel bir heyecan. Hayırlı olsun. Sizi takibe alım. Bana da beklerim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.