Game Of Thrones - 6. Sezon / 4. Bölüm Beklentileri


Cahil Okur’dan selamlar…

Pazartesiye az bir zaman kalmışken 4. Bölüme dair beklentilerimi ve tahminlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Bu bölümde ilk fırtına anladığım kadarıyla Sansa ile kopacak. Artık olayların iyice kızışmaya başladı. Bildiğiniz gibi Jon’un yanına doğru gitmeye başladıklarını tahmin ediyor herkes. Bende aynı kanıdayım. Kara Kale’den ayrılmak üzere bıraktığımız Jon ile Sansa’nın birleşmeleri mümkün olacak mı emin değilim. Lakin bu buluşmanın olması herkesçe beklenmekte. Tahminimce karşılaşabileceklerdir.

Elbette sevgili Sansa’mızın peşinde olan bir isim daha var. Lord Petyr Baelish’de Sansa’nın peşinde. Fragmanda Kuzeni ile konuştuğunu görüyoruz. “Bolton’lardan biri peşindeyken güvende olmayacaktır” diyor. Kendisinin “Örümcek” kadar büyük bir casus ağına sahip olduğunu geçtiğimiz sezonlarda izledik. Belki de Sansa yeniden eline düşer. Annesine olan aşkı ardından Baelish’in yeni gözdesi Sansa! Onu istediğini biliyoruz. Böyle bir şey olmasını gerçekten istemem.

Sonunda Greyjoy’lar bir araya geliyor bu bölümde. Hızlı bir buluşma olsa da, bu buluşmanın sonunda güzel bir şey. Asha’nın tahta geçmesini istemediklerini biliyoruz. Bu nedenle Asha’nın erkek varis olan ve kendisini sevdiğini daha önceki bölümlerde gösterdiği Theon’u varis olarak ortaya atacağı kanısındayım. Theon bunu yapabilecek mi? İşte emin olamadığım bu.

Ve Kızıl Kale’de işler karışık. Margaery tıpkı Cersei gibi kefaret yürüyüşüne hazırlanıyor. Leydi Olenna ve Cersei ise bunu istemediklerini açıkça ifade ediyorlar. Daha önceki fragmanlarda gösterilen ancak henüz dizide göremediğimiz Lannister Askerleri’ni artık Sept’in önünde göreceğiz sanırım. Bu işin artık patlak verme zamanı gelmişti. Burada zararlı çıkan sanırım rahip ve koruyucuları olacak.

Sevgili Ejderhaların Annesi’nin durumu da hepimizce malum. Krallığında asiller ne zaman döneceğini merak ederken, o Dosh Khaleen’e hapsedilmek üzere. Aşıkları peşinde olsa da onu kurtaracak olan yine Dragon olacak. Rhaegel ve Viserin’un ise ortalarda olacaktır gibime geliyor.

Artık az bir zaman kaldı, bekleyip göreceğiz bakalım ne kadarı doğru çıkacak tahminlerimizin. Sizlerinde teorilerini duymaktan mutlu olurum.




6 yorum:

  1. Jon Snow-Sansa-Baelish üçlüsü de fena olmazdı. Neticede Baelish gibi bir adam Jon Snow'un işine fazlasıyla yarardı. Ağzı iyi laf yapıyor. Ben bu üçlünün bir şekilde buluşabileceğini düşünüyorum.
    Birde Lady Arynn'in oğlu var elinde Baelishin ve hatırladığım kadarıyla o hanenin orduları oldukça güçlü. Belki Baelish sayesinde onlardan yararlanma imkanı olabilir, Kış Yarı'nın üzerine o kuvvetlerle gidebilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bealish kesinlikle Jon Snow ile hareket etmez gibime geliyor, çıkarlar bir olmadıkça. Ama bu seferde Jon Snow'un karakteri işin içine girer ki bu iş yürümez :D

      Kış yarı konusunun daha önce halledileceği kanısındayım.

      Sil
  2. En çok lyanna stark hakkındaki gelişmeleri merak ediyorum ama sanırım 4. bölümde öğrenemeyeceğiz.Sansa için daha 6 sezon başlamadan bu sezonda artık beklenenleri gerçekleştireceği söylenmişti iyi şeyler olacağından şüphe yok :) Fakat jon ile buluşamayacaklar gibi geliyor bana bekleyip görelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sansa ve Jon'un yolları bir yerde kesişmeli bence, artık bir araya gelsin şu kardeşler

      Sil
  3. daha seyretmedim ama olacakları merakla bekliyorum..

    YanıtlaSil
  4. kitaplarını okudum yetti , diziyi de bir-iki bakındım ama ı-ıh aynı tadı vermedi bana :D

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.