Game Of Thrones - 6. Sezon / 2. Bölüm İncelemesi

Cahil okur’dan herkese selamlar…

Oldukça geç kalan bir dizi yorumu ile karşınızdayım bu akşam. Game Of Thrones’un 2. Bölümünü izlemeyen kalmamıştır sanırım artık. Ama olsun ben gene de ben sizin için bu bölümden aklımızda kalanları bir tazeleyivereyim ne dersiniz?

Bu bölümün adı “Home” du. Herkesin derdi eve geri dönmek lakin birçoğu bunu sadece hayal etmekle kalıyor ne yazık ki. Brandon Stark evine gidiyor lakin biraz daha gerilerde bir zamanda. Sevgili “üç gözlü kuzgunumuz” Hodor’un daha bir çocuk olduğu zamanlara dönüyor. Ve Hodor’un konuştuğuna şahit oluyor. Aslında oldukça da zeki bir çocukmuşa benziyor. Benjen Stark hakkındaki yorumu aşağıdaki sahnede görebilirsiniz…


Bu bölümde benim en çok hoşuma giden iki sahne vardı. Biri şu “asıl kuzeyin” sahipleri olan yabanıllar varya onların Kara Kale’ye girişleri kji, devin o sahnedeki payı çok büyük. Şu kükreyiş karşısında hangi kara kardeş ne yapabilirdi ki?


Biri de sevgili “Dağ” kardeşimizin Cersei Lannister hakkında konuşan zavallı sarhoşa yaptıklarını gördüğüm sahnedir. Ayrıca yine Dağ’ın ihtişamından korkan Lannister askerlerinin yüz hali de bir hayli görmeye değer sahnelerdendi.


Bu bölümde eve ulaşan ya da ulaşma gayretinde olan iki kişi daha sayabiliriz sanırım. Biri sevgili Arya ki; şuradaki  konuda kendisinin gözlerinin açılabileceğine olan inancımı sizlerle paylaşmıştım. Hala aynı kanıdayım.




Ayrıca sevgili Tommen’da annesi ne döndü… Yani annesi ile arasını düzeltme çabası içerisinde. Bu da bir nevi eve dönüş sayılabilir sanırım.


Bu arada en sevdiğim adam olan Tyrion, ejderhalar ile tanıştı. :D Örümcek'e dediği ise bir harikaydı. Sadece bu adamdan beklenilebilecek bir uyarıydı. 


Beni şaşırtan ancak beklenilen bir hamle ise Ramsay Bolton’un babasını öldürmesiydi. Uzun ile birlikte izledik o bölümü o kucaklaşma sahnesinde aynen şöyle demiştim; “Kardeşi de olduğuna göre babasının buna ihtiyacı kalmadı artık ve canını alır…” Lakin adam babasından hızlı çıktı. Adamın gözlerindeki kine bir bakar mısınız?


Bu arada Karstarklar ne dönekmiş arkadaş. Bu kadar hızlı taraf değiştirebilen başka bir hane var mı bilmiyorum. Birde sanırım Sam’in babasının hanedanı vardı ama adını şu an için unuttum.

Demir adalılara ise işler iyice karıştı. Asha kardeşini bulmak isterken babasından oldu. Son darbeyi ise amcası şu sözlerle vurdu…


Ve son olarak herkesin beklediği olay, Jon Snow canlanacak mı? Arkadaş aramıza geri döndü, lakin ne kadar kalır bilemiyorum. Bir intikam peşine düşer mi dersiniz? Bekleyip göreceğiz. Ama bu işin sonu umarım Hayalet’e patlamaz…



Yarın yeni bölüm var... Sanırım bu sefer biraz daha erken davranıp yorumlarımı sizinle paylaşabilirim. Bu hafta biraz sıkıntılı geçti de... Şimdilik hoşçakalın.

8 yorum:

  1. ayy evet benim de içim gidiyor hayalete bişey olmasın diye :) iyi başladı sanki bu sezon hızlı akıyor yorum için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayalete birşey olmaz umarım :D Aynı kanıdayım

      Sil
  2. İlk bölümün durgunluğunu kapattı biraz bu bölüm. Sanırım bu sezonda bol bol geçmiş olaylara da kapı aralanacak Bran sayesinde. Ramsay'in yaptığı hiç bir şey şaşırtmıyor artık beni, nasıl kurtuluruz bu çocuktan bilmiyorum. :D Tamam Taht Oyunu, Walda'yı da öldüreceksin anladık da bu ne caniliktir.
    Yabanılların kara kaleyi ele geçirme sahnesi gerçekten harikaydı. Bütün hanedanlarda bir nevi devrim yaşandı. Ortalık çok karışacak gibi bakalım.
    Teşekkürler inceleme ve hatırlatma için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortalık fena karışacak Serhat,vaziyet gerçekten kötü...

      Sil
  3. evine dönen ya da dönmek isteyen bir de theon var şimdi belki de demir adaları o yönetecek ne de olsa erkek varis o tabi dönebilirse ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu unutmusum sen diyince farkettim. Sanırım ablası ile yolları yine kesişecek. Bakaklım neler olacak bekleyip göreceğiz.

      Sil
  4. İkinci bölümü izlemeyen kaldı Cahil, ben :(( Ne kötüsün, bir de ballandıra ballandıra anlatıyorsun diziyi. Bilgissyarı olan var olmayan var :-\

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek bilgisayarım yok, ne demek izleyemiyorum. Ben sana telefondan videoyu atayım öyle izle. sen yeterki yardım talep et bendeniz hazırım

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.